Luka i ja ne pričamo o košarci! Dončić senior Srbiju vidi među favoritima, žali samo zbog jedne situacije

09.09.2022

18:37

0

Naravno u vrhu vidi i Grke

Luka i ja ne pričamo o košarci! Dončić senior Srbiju vidi među favoritima, žali samo zbog jedne situacije
Luka Dončić - Copyright Fiba.basketball

Mečevima u grupi C i D,  u četvrtak uveče je okončana grupna faza Evropskog prvenstva u košarci, pa je sve timove koji su izborili osminu finala, u petak sačekao put za Berlin, gde će se igrati završnica.

Favoriti su više, manje, isti. Srbija, Grčka i Slovenija se najčešće pominju kao potonji osvajači, a otac Luke Dončića, Saša, o dosadašnjem toku šampionata je imao šta da kaže.

Najpre se osvrnuo na grupnu fazu i mečeve Slovenije.

- Bila je jaka grupa, to je najjača grupa u toj fazi takmičenja. Šta da kažem, imali su jedan mali nesretni poraz protiv BiH koji je dao dodatni motiv za predstojeće utakmice protiv Francuske i Nemačke. Što se tiče Slovenije, igraju dobro, baš su dobri. Imaju tu hemiju i čini mi se da su onako posle poraza od BiH počeli da dižu - rekao je Saša Dončič za "Telegraf", pa istakao da je Luka igrao povređen:

Malo se pokazao, malo smo se plašili, bio je povređen i start je bio lošiji. On i Dragić su uzeli odgovornost i jednostavno, odigrali su fantastično.

Što se ostalih učesnika tiče, i Saša Dončić u borbi za medalju vidi Srbiju, Grčku i aktuelnog šampiona, Sloveniju.

- Malo sam pratio Srbiju, bilo je dosta utakmica, očekivano. Dominantno, Srbija, Slovenija i Grčka su glavni favoriti za zlatnu medalju. Žao mi je što moraju da se sretnu u polufinalu, žao mi je da ne bi ponovili to finale iz Istanbula, ima još dosta. Ima dve utakmice koje treba dobiti do polufinala, tu može svašta da se desi.

Na kraju, Dončić senior je istakao da nikada nema šta da kaže sinu pre ili posle utakmice.

- Ja o košarci s Lukom i ne pričam, ne želim. On ima svoje trenere, svoje saigrače, ja mogu da kažem samo 'svaka čast sine' - otkrio je Saša Dončić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike