Reprezentacija diže formu, više verujemo jedni drugima: Pešićev adut progovorio o hemiji u ekipi, pa otkrio i jedan problem

09.09.2022

16:31

0

Slede Italijani, a igra Srbije ohrabruju pred završnicu Eurobasketa

Reprezentacija diže formu, više verujemo jedni drugima: Pešićev adut progovorio o hemiji u ekipi, pa otkrio i jedan problem
Micić i Jaramaz - Copyright Fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Srbije slobodan dan na Evropskom prvenstvu iskoristila je za put od Praga, gde su nastupali u grupnoj fazi, do Berlina, gde će se igrati mečevi eliminacione faze.

Srbija je kao prvoplasirana u grupi D, u osmini finala dobila Italiju za rivala, a orlovi su u međuvremenu danas i odradili prvi trening u hali u kojoj će u nedelju igrati od 18 sati.

Nakon treninga, sa medijima je razgovarao Ognjen Jaramaz.

- Uspeli smo da napravimo mali odmor posle tog leta koji je bio rano jutros, smestili smo se, sve je kako treba, odradili smo dobar trening. Bilo nam je omogućeno da sat vremena odradimo u sali, imaćemo još sutra da istreniramo i mislim da ćemo biti spremni za osminu finala - rekao je najpre Jaramaz, pa istakao da euforije u ekipi nema:

- Da, postoji zadovoljstvo, dobra je atmosfera, uradili smo jako dobar posao u prvoj fazi, tako da se to odražava i na atmosferu, sve je kako treba.

O svom učinku, koji je timu i te kako značio, Jaramaz je skromno kazao da je zadovoljan.

- Zadovoljan sam svojim učinkom i ulogom koju imam, zaista se trudim da doprinesem što je više moguće u tim okvirima u kojima mi je dato i omogućeno da igram, tako da prilično sam zadovoljan.

Italijani na Eurobasketu nisu briljirali, ali jasno je svima da nakon grupne faze kreće novo takmičenje, a srpske košarkaše sada očekuje analiza protivnika.

- Tek treba da spremamo, nismo imali vremena uopšte da ih analiziramo, nismo imali vremena zbog utakmica u grupnoj fazi, tako da nemam puno toga sad da kažem o njima. Očekujem dosta drugačiju utakmicu (od one prijateljske u Hamburgu, prim. aut), nama je to bila mislim druga ili treća pripremna utakmica, tako da nismo bili u bogzna kakvoj formi, a nisu ni oni, tako da sada očekujem prilično tvrdu utakmicu.

Za igrače je sada najvažnije da se što pre adaptiraju na novu falu i koševe, a organizator igre minhenskog Bajerna otkrio je i jedan problem koji je zadesio Srbiju.

- Sutra najverovatnije nećemo moći da treniramo ovde. Vrlo je važno  da se adaptiramo na koševe, eto nećemo imati tu mogućnost, na dan utakmice možda budemo imali trening. Još nisam siguran, tako da nemamo puno prostora da se navikavamo na halu, ali to nam je što nam je. Hala je fenomenalna, ovaj trening koliko nam bude doneo to nam je to.

Na kraju je istakao da reprezentacija napreduje iz dana u dan.

- Imam utisak da podižemo formu iz utakmice u utakmicu, i samopouzdanje i formu, osećamo se na terenu prilično konforno, kad  poredimo ovu poslednju sa prvom imam osećaj da postoji vidna razlika. Mislim da se mi međusobno bolje razumemo i da se sad osećamo konfornije i da imamo više poverenja jedni u druge - zaključio je Ognjen Jaramaz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike