Evrobasket, 7. dan: FIBA preti kolaps zbog skandala! Nadrealan potez selektora Francuza i silmutanka Dončića! (VIDEO)

07.09.2022

21:41

0

Autor: 24sedam

Kompletirana su prva četiri para osmine finala EP

Evrobasket, 7. dan: FIBA preti kolaps zbog skandala! Nadrealan potez selektora Francuza i silmutanka Dončića! (VIDEO)
Luka Dončić - Copyright Fiba.basketball

Evrobasket ulazi u ciljnu ravninu prve faze, a FIBA se već sada součava sa ozbiljnim skandalima koji prete da tekući kontinentalni šampionat postane jedan od najgorih u istoriji iako na njemu učestvuju košarkaške zveri kao što su Nikola Jokić, Luka Dončić i Janis Adetokumbo.

 

 

Umesto spektakularnih poteza momaka u dresovima, a nije da EP oskudeva u njima, košarkaška Evropa u neverici prati skandale od kojih je večerašnji bio najgori i najveći od svih dosad.

Selektor Francuske Vensan Kole uradio je nešto što je do večeras bilo nezamislivo na takmičenjima najvišeg ranga. Nezadovoljan jednom sudijskom odlukom u finišu dramatičnog meča sa Slovenijom,iskusni strateg je napravio „kragnu“ arbitru koji je u punom trku prolazio pored njega.

A, Koleu bi definitivno bilo bolje da je pokušao da se fokusira na to kako da zaustavi Luku Dončića, koji je urnisao Francuze i sa 47 ubačenih poena postavio Sloveniju (88:82) na prvo mesto na kraju B grupe Evrobasketa.

 

 

 

 

U istoj grupi, u direktnom duelu za mesto među najboljih 16 selekcija sveta Litvanija je ubedljivo savladala Bosnu i Hercegovinu (87:70), dok je u meču bez rezultatskog značaja Nemačka opravdala ulogu apsolutnog favorita protiv Mađarske (106:71), koja se kući vraća bez pobede na ovom EP.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Izuzetno zanimljivo bilo je i u grupi A, gde su Turci i Španci u direktnom duelu odlučivali o tome ko će sa prvog mesta u nokaut fazu šampionata. Na kraju su to ostvarili Španci (72:69), a Atamanu i saradnicima dodatnu brigu predstavlja stanje Šejna Larkina koji će u četvrtak put Istanbula kako bi uradio magnetnu rezonancu zbog problema sa rukama, kako je posle meča otkrio temperamentni selektor Turske.

 

 

Crna Gora je pobedom protiv Gruzije (81:73) poslala na četvrto mesto Belgiju, koja je u poslednjem meču grupne faze savladala Bugarsku (89:80).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

EVROBASKET - OSMINA FINALA

10. septembar
Nemačka - Crna Gora
Španija – Litvanija
Slovenija – Belgija
Turska - Francuska

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike