Evrobasket, 5. dan: Lako je FIBA kad ima ovakvu Srbiju - Pešićeva četa pokrila dosad najveći skandal na EP! Ukrajina šokirala Italiju!

05.09.2022

21:40

0

Autor: 24sedam

Hrvati izbegli bruku, Česi sačuvali nadu

Evrobasket, 5. dan: Lako je FIBA kad ima ovakvu Srbiju - Pešićeva četa pokrila dosad najveći skandal na EP! Ukrajina šokirala Italiju!
image222 - Copyright Fiba.basketball

Peti dan takmičenja na Evrobasketu u potpunosti je obeležila igra i pobeda Srbije u duelu 3. kola D grupe protiv Finske (100:70).Pešićevi Orlovi su bili toliko domnantni i lepršavi u igri, da su ljubitelji košarke posle rapsodije Jokića, Micića i drugova u potpunosti zaboravili da druge događaje dana, među kojima je najupečatljivi dosad najveći skandal na kontinentalnom šampionatu, koji se vuče od nedelje uveče.

Naime, FIBA je priznala da su Turcima ukradene 22 sekunde tokom meča koji su sinoć igrali protiv Gruzije, ali nije pozitivno odgovorila na zahtev KS Turske da se utakmica poništi jer nije bilo dokaza da bi ishod utakmice bio drugačiji da te greške nije bilo.

Da se vrtimo terenu. U Pragu je grupica srpskih navijača napravila potpuno bespotreban gaf sa vređanjem košarkaša Partizana Jama Madara tokom meča u kojem je Poljska dobila Izrael (85:76). U istoj grupi domaćin Češka je na krilima gotovo bezgrešne partije Jana Veselog savladala Holandiju 88:80 i sačuvala nadu u plasman u nokaut fazu takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hrvati su danas bili nadomak toga da dožive nedeljnu sudbinu Slovenije i Španije, ali su u dramatičnoj završnici ipak uspeli da iščupaju pobedu protiv Estonije (73:70). Te sreće nije bila Italija, koju je šokirala selekcija Ukrajine (84:73) furioznim startom završnog kvartala i serijom 13:2 kojom je otišla na nedostižnih 70:59.

Grčka je i bez Janisa Adetokumba pokazala da poseduje kvalitet da se umeša u borbu za najviši plasman savladavši Veliku Britaniju 93:77.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike