Pešić objasnio situaciju sa Nedovićem, pa pred poslednji meč u grupi najavio: Milutinovu minuti, Vanja u timu!

07.09.2022

17:44

0

Autor: 24sedam

Selektor Srbije najavio meč sa Poljskom

Pešić objasnio situaciju sa Nedovićem, pa pred poslednji meč u grupi najavio: Milutinovu minuti, Vanja u timu!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Srbija je maksimalna u dosadašnjem toku Evrobasketa. Rezultatski, Orlovi su odradili sjajan posao, igrački su izgledali perfektno, ali ono što kvari raspoloženje u ekipi Svetislava Pešića jeste zdravstveni bilten.

Danas su iz Praga stigle vesti da je za Nemanju Nedovića prvenstvo Evrope završeno zbog povrede lista, koju je selektor na konferenciji za medije pred poslednji meč grupne faze potvrdio, ali nije bio izričit da se do kraja šampionata neće vraćati na parket.

Orlovi u četvrtak (21.00) protiv Poljske zatvaraju prvu rundu na Evrobasketu, a lepe vesti su da bi trebalo da budu jači za dva igrača koji su propustili duel sa Izraelom.

- Nadamo se da bi Nikola Milutinov mogao da odigra minute. Nadamo se da bi i Vanja Marinković mogao da se priključi ekipi. Videćemo kakva je situacija posle na treningu. Nedović je povredio list i deo jednog mišića. Nije duboka ruptura, videćemo koliko će on odsustvovati – kazao je selektor Pešić i dodao:

- Medicinski tim pravi plan za reparaciju. Igra se još puno utakmica, nadamo se za nas da će to da potraje. Videćemo kakva je situacija sa njim. Svaki dan napredujemo, ali nam se dešavaju i ovakve stvari. Malo nas to remeti, te promene koje smo zamislili. Šta da radimo, to je sve bilo predvidivo i kada smo krenuli. Slovenija je ostala bez Tobija, pa su uspeli da nadoknade timskom igrom, dobili su Francusku pre nekoliko minuta.

Iskusni strateg je pred poslednji meč u grupi istakao da je dosad sve išlo na ruku sa naše strane.

- Završava se sve mečom protiv Poljske, koja je pokazala timsku igru, vrlo jasan koncept. Oni na svim pozicijama imaju iskusne igrače, vodi ih trener sa naših prostora, koji je uspeo da napravi izuzetno dobru igru. Uspeli su da, iako su izgubili jednu utakmicu, da se vrate, imaju karakter, očigledno su takva ekipa. Imamo slobodan dan, nemamo utakmicu, ali imamo trening. Večeras radimo trening, malo taktike, malo fitnes. To je to - rekao je Pešić i potom se još jednom osvrnuo na kadrovsku situaciju u timu i povrede koje su donekle skrojile konačan spisak Srbije.

- Mnogo je teško bez takvih igrača dobiti sledeće utakmice. Timska igra nadoknadi, stisnu se igrači između sebe, ali odsustvo takvih igrača je veliko. Milutinov, Bjelica, pa i Vanja koji je krenuo perfektno, malo mi je žao i zbog njega, ekipe, ušao je sa mentalitetom pobednika, žao mi je što se to desilo - istakao je Svetislav Pešić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike