Zašto Bjelica ne ide na Eurobasket? Sve je objasnio doktor Orlova!

31.08.2022

18:15

0

Autor: 24sedam

Selekror Svetislav Pešić odredio tim za EP

Zašto Bjelica ne ide na Eurobasket? Sve je objasnio doktor Orlova!
Nemanja Bjelica i Savo Lešić - Copyright MN Press

Košarkaška Srbija je danas saznala imena 12 Orlova koji će nas predstavljati na predstojećem Eurobasketu. Selektor Svetislav Pešićdo poslednjeg momenta je čekao sa konačnim spiskom, na kojem se na kraju nije našlo ime NBA šampiona Nemanje Bjelice.

Iako je postojala nada da bi iskusni as, koji se ovog leta vratio u Fenerbahče, mogao da se nađe među učesnicima kontinentalnog šampionata povreda je na kraju bila jača.

- Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje – rekao je doktor reprezentacije Srbije Dragan Radovanović po objavljivanju spiska, na kojem se našlo ime Nemanje Nedovića.

On se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu.

Novi problem za Srbiju mogla bi da predstavlja situacija sa Nikolom Milutinovim.

Nikola se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Eurobasketu se ne dovodi u pitanje – rekao je prof. dr Dragan Radovanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike