Pešić "ubija" igrače jednom pričom, ali upozorava: Ne postoji Berlin, ne postoji osmina finala, samo sledeća utakmica!

05.09.2022

21:37

0

Blistao je selektor posle fantastične partije njegovog tima na Evrobasketu

Pešić "ubija" igrače jednom pričom, ali upozorava: Ne postoji Berlin, ne postoji osmina finala, samo sledeća utakmica!
image (13) - Copyright fiba.basketball

Pregazila je Srbija Finsku, bila je baš dominantna, pogotovo u odbrani, gde je, kako kaže Nemanja Nedović – ujedala.

Nije imao razloga za nezadovoljstvo selektor Svetislav Pešić posle meča.

- Želim da čestitam svim igračima, ne samo zbog pobede, već posebno zbog ozbiljnosti u pristupu od početka utakmice. Odlična koncentracija, pogotovu u tranzicionoj odbrani. Finska je definitvno najbolja tranziciona ekipa među konkurencijom ovde, a večeras su nam dali samo 13 poena iz tranzicije. Zbog toga želim da istaknem još jednom na ozbiljnosti koju su pokazali od prvog do poslednjeg minuta – rekao je selektor posle meča.

Nije Pešiću bilo teško da ponovo priča o značaju odbrane, pogotovo od tranzicije, što je priča koju "vrti" maltene od kada je okupio tim.

- Mi mnogo pričamo o tome, i već sam pričao i vama, a igračima koliko je važna odbrana od tranzicije, ubio sam ih sa tim. Tranziciona odbrana je baza kompletne defanzive. Oni su sjajni igrači, mogu da pročitaju rivala, a pomoć skautinga mnogo znači. Pokazali smo apsolutni pristup, kakav treba da bude.

Srbiju čekaju još dve utakmice u grupi, već se cilja prvo mesto, ali…

- Ne postoji Berlin, ne postoji osmina finala, postoji samo sledeća utakmica! Za svaku utakmicu se pripremamo i ulazimo u nju kao da je poslednja. Tako se stvara pobednički mentalitet. Tako ćeš individualnu i timsku formu da podižeš na viši nivo.

Nije propustio selektor priliku da pohvali igrače iz drugog plana.

- Osim pobede, ova utakmica nam je dala mnogo toga. Važno nam je bilo da je Nedović dobio minute, da odigra, on nam je važan igrač. Drago mi je da je dobro ušao u utakmicu i da ga je šut poslužio. Jagodić-Kuridža je odigrao ono što se od njega traži. Da bi ekipa mogla da raste i pobeđuje, mora da ima podršku svih igrača.

Milutinov je doputovao, ali nije igrao, Marinković je na poštedi…

- Vanja ima stomačne probleme, nadamo se da će uskoro biti bolje. Uzeo je lekove. Nikola će imati u utorak trening, prvi sa ekipom posle nekog vremena, videćemo da li će da igra protiv Izraela. On nam je jako važan.

Sutra je na redu Izrael…

- Ukupan pristup mora da bude minimum isti kao protiv Finske. Mi ne preterujemo u našim zahtevima. Imamo igrače koji su doživeli sve, pobede i poraze. Mi moramo da pobeđujemo, ako hoćemo da se popravljamo, da uvek budemo bolji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike