Ujedamo! Orlovi raspoloženi i samouvereni posle "gaženja" Finske: Ovako treba, pogotovo u odbrani

05.09.2022

21:01

0

Dominantan nastup Srbije na Evropskom prvenstvu, igrači puni samopouzdanja

Ujedamo! Orlovi raspoloženi i samouvereni posle "gaženja" Finske: Ovako treba, pogotovo u odbrani
nedovic - Copyright Printscreen/RTS

Srbija je pregazila Finsku kao plitak potok i ostvarila i treću pobedu na Evropskom prvenstvu i to treću ubedljivu.

Ovih 100:70 raduje sve navijače, ali prikazana odbrana još više, a Nemanja Nedović je to opisao kao "ujedanje".

- Možda je razlika malo previsoka, ali zbog igre koju smo prikazali, mislim da smo zaslužili. Energija je bila na sjajnom nivou, ujedali smo, pogotovo u odbrani. Mislim da je ovo recept za dalje, a drago mi je da se nismo opustili u finišu – rekao je Nedović za RTS.

Nikola Milutinov je došao posle preležane viroze, ali nije ulazio u igru, dok je Vanja Marinković bio na poštedi zbog stomačnih problema. Kada se zna da je Dušan Ristić igrao manje od pet minuta, to znači da je utakmicu iznelo praktično devet igrača.

- To je naš kvalitet, ko god uđe na teren, doprinosi u velikoj meri. Mile vratio, to nam mnogo znači, uneo je novu energiju, Vanja nam je falio, on je jako bitan šraf ove ekipe. Mi ostali nosimo dok oni nisu tu.

Kapiten Vladimir Lučić "spušta loptu", odnosno smiruje euforiju, a nije želeo da priča ni o drugim timovima.

- Mislim da smo pre svega sjajno ušli u utakmicu, s velikom energijom, požrtvovanjem, odigrali jako dobro prvo poluvreme i posle držali razliku. Ovo je recept za naredne mečeve, kao što smo najavili. Imao još dve utakmice u grupi, posle se nadamo Berlinu.

Srbija, Grčka, Nemačka i Ukrajina su jedine neporažene ekipe na šampionatu, tako da prvo mesto i ne garantuje lakšeg protivnika u drugoj fazi.

- Gledamo samo sebe, najvažnije je da smo mi bez poraza, hoćemo da budemo prvi u grupi i da se dalje spremamo za nastavak takmičenja. Rezultatska iznenađenja su se desila i verovatno će se dešavati u narednim utakmicama, a ona ne garantuju da će prvoplasirani tim imati "najlakšeg" rivala. Ali opet, želim da gledamo samo sebe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike