Kalinić i Gudurić veruju u Orlove: Pokazali smo kakva smo ekipa, spremni smo za Evrobasket!

29.08.2022

05:03

0

Autor: 24sedam

Iskusni košarkaš se nada uspehu na predstojećem EP

Kalinić i Gudurić veruju u Orlove: Pokazali smo kakva smo ekipa, spremni smo za Evrobasket!
image23 - Copyright Promo/FIBA

Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić izjavio je da je nacionalni tim ostvario vrlo važnu pobedu protiv Turske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Srbija je u nedelju uveče u Istanbulu pobedila Tursku 79:72 u drugom meču drugog kruga kvalifikacija za Mundobasket.

- Znali smo da će biti teška utakmica. Prvo poluvreme nije bilo realno, znali smo da će da se vrate posle minus 19 (47:28). Izgubili smo fokus i koncentraciju, a kada smo to povratili, prelomili smo utakmicu - rekao je Kalinić posle meča koji je obeležio trojkom sa pola terena.

- Vrlo važna pobeda za nas na putu ka Svetskom prvenstvu. Pokazali smo ovih dana da smo dobra ekipa i da smo spremni za Evrobasket. Nadamo se da ćemo biti pravi u Pragu, a onda nadam se od osmine finala do finala u Berlinu - rekao je Kalinić.

EP će biti održano od 1. do 18. septembra. Srbija će igrati u grupi D u Pragu sa Holandijom, Finskom, Poljskom, Češkom i Izraelom, a razvoj meča u Istanbulu trebalo bi da posluži Orlovima upravo na ovim utakmicama smatra i Marko Gudurić.

- Bitna pobeda, opet smo pokazali karakter. Malo smo lošije otvorili drugo poluvreme. Ali, možda i nije loše da osetimo taj pritisak pred Evropsko prvenstvo i da nastavimo da gradimo naš karakter. Čestitam saigračima na pobedi, idemo dalje - rekao je Gudurić posle meča.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike