Gudura fasciniran Novakom i Nikolom: Noleta smo slušali kao mala deca, Jokara je lider naše ekipe!

30.08.2022

11:47

0

Bek srpske reprezentacije ističe da sa velikim optimizmom putuju na Eurobasket

Gudura fasciniran Novakom i Nikolom: Noleta smo slušali kao mala deca, Jokara je lider naše ekipe!
image23 - Copyright Promo/FIBA

Bek košarkaša Srbije Marko Gudurić je istakao da sa velikim optimizom putuju na Eurobasket, napominjući da je među igračima sjajna atmosfera.

- Očekivanja reprezentacije Srbije kao što znamo su najviša, najveća. Mi ne bežimo od toga. Moramo kao prvo da poželimo zdravlje ekipi. Nadamo se najboljem. Mislim da treba da iskoristimo tu prvu fazu i da gledamo nas, da unapređujemo našu igru i da ostanemo zdravi. Sigurno da verujemo da jesmo, neka bude da jesmo favoriti, ali to je manje važno, bitno je da pokažemo na terenu to. Sjajna atmosfera stvarno, svi se dobro slažemo. Nije da samo kažem, stvarno je tako. Igrači znaju svoje uloge, verujemo selektoru, spremni smo da se žrtvujemo jedan za drugog. Znamo ko su lideri ekipe, svako zna šta mu je posao, to mnogo znači. Sve je kako treba do sada - istakao je Gudurić. 

Košarkaš Fenerbahčea dugo nije bio u trenažnom procesu, i poručio je da mu mnogo znači svaki trening sa reprezentacijom.

- Znači mi, jer sam odradio samo tri treninga sa ekipom pred Grčku. To je bila moja prva utakmica od juna i završnice turske lige. Svaki trening mi mnogo znači, vraća se osećaj za loptu, za igru. Treba ići korak po korak, iz utakmice u utakmicu, dizati formu timski i to je to. Ja sam tu ulogu imao u Feneru. Ne znam kako će biti na prvenstvu, ali to je moj kvalitet kroz karijeru, da nemam problem da radim šta god da je potrebno ekipi, da li da kreiram ili da igram odbranu. Nije mi problem, mislim da je to kvalitet, da to ima većina igrača u timu i to je dobro. Mislim da nekad i više volim da počnem na klupi, kad ekipe uđu u bonus. 

Marko Gudurić je priznao da im je mnogo značilo što su imali priliku da razgovaraju sa Novakom Đokovićem.

- Bio je Nole, bogami, zadržali smo ga jedno sat i po-dva u hotelu. Bilo je dosta pitanja, svi smo bili kao mala deca. Razna su pitanja bila i za tenis i za košarku i oporavak, i kako se priprema za mečeve i od koga je dobijao savete. Dva sata smo pričali, siguran sam da je mnogo značilo svima što je bio sa nama i podelio neke stvari.

Srpski reprezentativac otkrio da je Nikola Jokić glavni igrač i da je čast biti sa njim u timu.

- Mislim da svi znaju da je Nikola lider, svima je to jasno. Pored njega, tu je Vasa. Kao što selektor stvarno govori Kalina je, stvarno neverovatno je koliko znači ovoj ekipi, da ne idemo dalje. Sa Nikolom je prelagano, toliki talenat, toliki osećaj, stvarno nas čini boljima. Trudim se da uživam svaki dan i svaki trening kada sam sa njim u ekipi - zaključio je Gudura.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike