Vasa Micić je prelomio – neka čeka NBA!

20.07.2022

20:49

0

Autor: 24sedam

Srpski reprezentativac ostaje u Anadolu Efesu još godinu dana

Vasa Micić je prelomio – neka čeka NBA!
Vasa Micić prvak Evrope - Copyright MN Press

Jedan od najboljih srpskih i evropskih košarkaša Vasilije Micić ostaje u Starom kontinentu još najmanje godinu dana.

Iako se ovog leta, kao i prethodnog, najozbiljnije razmatrala mogućnost da karijeru nastavi u NBA ligi, dvostruki uzastopni MVP Fajnal fora Evrolige i narednu sezonu provešće u dresu Anadolu Efesa, objavio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović.

 

Za razliku od prošle sezone kada je i kod samog Micića bilo dileme da li je pravo vreme da se otisne "preko bare", ovog leta se činilo da je sve sazrelo da srpski reprezentativac napravi novi iskorak u karijeri. Odbranjena titula prvaka Evrope sa Anadolu Efesom i odbranjeno priznanje MVP završnog turnira Evrolige bili su jasni signali da Vasa malo toga može još da ostvari na evropskom tlu.

Bio je toga i te kako svestan i sam Micić, pa je nekoliko puta ovog leta u razgovorima za medije ponavljao kako smatra da je došao trenutak da se okuša u najjačoj ligi sveta. Nekoliko NBA klubova bilo je veoma zainteresovano za srpskog plejmejkera, međutim Oklahoma, koja poseduje prava na Vasu, nije bila raspoložena da ga trejduje, a da ne dobije igrača koji bi odmah mogao da im pruži dodatni kvalitet.

Podsetimo, nekadašnji košarkaš Mege, Crvene zvezde i Žalgirisa uvek je isticao da nema nameru da se otisne u NBA da bi najbolje igrače sveta gledao iz prvog reda. Kako je vreme prolazilo, a do trejda nije dolazilo, i američki mediji bili su sve ubeđeniji da će srpski as i ove godine preskočiti selidbu u SAD. Tim pre što su svi bili više nego svesni da Vasa u Tanderima u nastupajućoj sezoni ne bi mogao da dobije ono što želi.

Na najvećem dobitku tako je Anadolu Efes. Dvostruki uzastopni prvak Evrope, možda malo i neplanirano, dobio je najveće pojačanje za sezonu u kojoj će pokušati da naprave senzacionalan podvig eventualnim trećim vezanim osvajanjem elitnog takmičenja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike