Micić progovorio o alarmima i inatu, pa istakao: Drago mi je što sam deo Efesa, mislim da povreda nije ozbiljna (VIDEO)

20.05.2022

10:39

0

Srpski košarkaš o utiscima pred finale Evrolige

Micić progovorio o alarmima i inatu, pa istakao: Drago mi je što sam deo Efesa, mislim da povreda nije ozbiljna (VIDEO)
20220408ivZvezdaEfes01 - Copyright MN Press

Srpski plejmejker Vasilije Micić trojkom u poslednjoj sekundi polufinala fajnal fora, srušio je ekipu Olimpijakosa, te poslao Efes u borbu za odbranu titule.

Rival u subotu od 19 sati biće im ekipa Real Madrida, koja je pak eliminisala Barselonu.

Dan kasnije, Vasilije Micić je na konferenciji za medije, pohvalio saigrače.

- Prvenstveno mislim da iskustvo sa ovog fajnal fora unikatno zbog tog sporijeg početka sezone, sa dosta uspona i padova, je uticao na to da probudi inat u nama, jer u trenutku kada gubite 12 utakmica na strani zaredom shvatate da nešto nije u redu i da se pali alarm. Od početka, kada smo se okupili, uvek sam napominjao da svaki igrač koji je deo kolektiva ima individualnu motivaciju da dokaže i pokaže svoje najbolje svetlo. Takvi pojedinci kada se okupe u dobar kolektiv kao što smo mi definitivno rezultat ne manjka. Ono što mi je najdraže od svega, apropo priče o Realu, tradiciji i pobedničkom mentalitetu, mislim da smo mi to uradili u ove četiri godine i jako mi je drago da sam deo ove priče sa Efesom - rekao je Micić.

U polufinalu, Vasa je zadobio i manju povredu, ali se nada da nije ozbiljno.

- Što se tiče povrede, dobio sam udarac u drugoj četvrtini. Ali, kao što vidite igrao sam do kraja i pronašao sam način da doprinesem. Danas ćemo videti, ali mislim da nije toliko ozbiljno - optimista je Micić.

Pojasnio je potom Micić i svoju izjavu odmah nakon meča, kada je pomenuo srpski mentalitet.

- Generalno kada se priča o mentalitetu to je malo i preuveličana stvar, kada se govori o srpskom mentalitetu. Ali, mislim da mi kao nacija imamo pozitivni stav prema teškim situacijama, volimo da preuzimamo odgovornost. Ja sam odrastao sa dosta kvalitetnih igrača koji su isto to radili i nadao sam se da ću i ja biti u toj nekoj poziciji. Nisam imao puno prilika da rešavam utakmice kao juče, ali je jako lep osećaj i mnogo mi je drago što se to desilo ovde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike