NBA timovi se otimaju za Vasu Micića, a on ima samo jedan uslov! Jokićevi još jednom potvrdili da žele najboljeg pleja Evrope

24.06.2022

13:23

0

Isplivao spisak timova, ali i plata

NBA timovi se otimaju za Vasu Micića, a on ima samo jedan uslov! Jokićevi još jednom potvrdili da žele najboljeg pleja Evrope
0MET2254 - Copyright MN Press

Najbolji srpski plejmejker Vasilije Micić i MVP finala Evrolige, godinama je na pragu NBA lige, a prava na njegov ugovor imaju Oklahoma Tandera.

Prema informacijama specijalizovanog portal "Hoops Hajp", Micić je blizu odluke da promeni sredinu, ali pod uslovom da njegova plata iznosi 10,3 miliona dolara, a očekuje i rast po sezoni od oko pola miliona.

Micić je na draftu izabran još 2014. godine, a interesovanje za njegov ugovor danas imaju Milvoki Baksi, Čikago Bulsi, San Antonio Sparsi, kao i ekipa Nikole Jokića, Denver Nagetsi.

Vasa i Jokić su igrali zajedno i u Megi, kao i u reprezentaciji Srbije, te nema sumnje da bi bilo interesantno gledati ih i na terenima NBA lige.

Ipak, Micić je više puta istakao da želi da ode u Ameriku, ali samo pod uslovom ako bi igrao.

- Iskreno, imam želju da odem u NBA, ali na način koji sam rekao i ljudima iz Oklahome, a to je jedino da igram tamo. Ja stvarno ne vidim sebe da odem tamo da bih rekao drugarima iz kraja da sam bio u NBA ligi i da im donesem dres Oklahome. Mene to ne inspiriše. Ja sam i ovde došao kada je Efes bio poslednji, a imao sam ponude i nekih, možda, zvučnijih imena. Na svom iskustvu sam video da mene inspiriše da igram, da budem deo kolektiva, da dajem svoj maksimum. Ne mora to uvek da bude glavna uloga, ali ja ću se uvek izboriti za to što mi se pruža i daću svoj maksimum. Sve ostalo nije u mojim rukama. Kažem, sam odlazak tamo ne vidim na način da budem samo deo ekipe. Oni to znaju, iskreno sam im to rekao. Možda to nekome zvuči arogantno i prepotentno, ali tako je... - rekao je Micić o odlasku u Ameriku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike