Zvezda zvala Lasa, nova ponuda Kaliniću jača i od Barselonine! Čović otkrio: Budžet će biti 12 miliona!

08.07.2022

17:55

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek crveno-belih obratio se posle Skuštine kluba

Zvezda zvala Lasa, nova ponuda Kaliniću jača i od Barselonine! Čović otkrio: Budžet će biti 12 miliona!
0MET1559 - Copyright MN Press

U danu kada je Crvena zvezda postavila Vladu Jovanovića za novog trenera, klub sa Malog Kalemegdana održao je redovnu Skupštinu posle koje se javnosti obratio prvi čovek srpskog i regionalnog šampiona Nebojša Čović.

Iskusni funkcioner govorio je o gorućim temama oko crveno-belih ovog leta, otkrivši nekoliko veoma interesantnih podataka. Na primer, da je Zvezda posle rastanka sa Dejanom Radonjićem zvala doskorašnjeg stratega Reala Pabla Lasa.

- Imali smo ideju da klupu preuzme Pablo Laso, kada smo čuli za rasplet sa Real Madridom. Ipak, kada smo uspostavili kontakt dobili smo odgovor da mu zdravstvena situacija ne dozvoljava da dođe u Beograd – kazao je Čović, uz još jedan osvrt na odlazak najtrofejnijeg trenera u istoriji Zvezde.

- Nismo očekivali da ce otići trener kome je ugovor isticao 30. juna. Zbog toga smo i izdali saopštenje nakon pet razgovora tokom juna, kada smo pretpostavili u kom pravcu će sve to da ode. Nije ovo prvi put da radi u Srbiji, pošto se pojavila priča oko kašnjenja u isplatama. Potom je krenula akcija oko pronalaska novog trenera, uvek je rizik sa strancima pošto moraju da budu redovne isplate.

Povratak u klub Nemanje Nedovića podgrejao je kod navijača nadu da bi crveno-beli dres i naredne sezone mogao da nosi Nikola Kalinić.

- Još uvek se nadam da će Kalinić ostati. Obavio sam par razgovora sa njim, postoje šanse da produži ugovor, sa pojačanom ponudom, koja je možda jača i od Barselone. Pojavio se i Virtus, sve bi trebalo da bude gotovo kroz dva-tri dana - rekao je Čović, dodakavši se ujedno i budžeta za narednu sezonu.

- Poreski dug manji je od 500.000 evra. Budžet prošle sezone bio je 9.000.000, a naredni bi trebalo 12.000.000, ali uz par miliona obaveza od lane.

Na kraju prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da je povlačenje Partizana iz plej-ofa Superlige KLS unapred režiran.

- Završili smo izuzetno uspešnu takmičarsku godinu, sa rezultatskog aspekta. Osvojili smo tri trofeja, a pritisci su bili ogromni u javnosti. Posebno loš tretman imali smo u finalnoj seriji ABA lige, naročito od strane slovenačkih arbitara. Kada se saberu svi propusti, sudije su grešile tri puta više na našu štetu - 43:15 ili 16. Što se tiče KLS, odustajanje Partizana je unapred režirano, pošto je sistem takmičenja ranije izglasan. Najvažnije je da smo pobedili na svim frontovima - rekao je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike