Kalinićev transfer u Barselonu se komplikuje!

07.07.2022

16:22

0

Autor: 24sedam

Valensija izjednačila ponudu, Katalonci moraju dublje da zavuku ruku u džep

Kalinićev transfer u Barselonu se komplikuje!
kkcz-efes-100 - Copyright MN Press

Barselona bi drugo leto uzastopno mogla da ostane kratka za angažovanje Nikole Kalinića. Iskusni srpski reprezentativac je prošle godine izabrao povratak u Crvenu zvezdu, a sada bi posao mogla da „pokvari“ Valensija čiji je Kalinić dres nosio pre dolaska na Mali Kalemegdan.

Katalonci su pre nekoliko dana uputili zvaničnu ponudu za iskusnog krilnog košarkaša, a Valensija ima rok do sutra u ponoć da reaguje i izjednači je. Španski mediji u četvrtak donose informaciju da je bivši klub srpskog asa odlučio da iskoristi svoje pravo, zbog čega će Barsa morati da im plati obeštećenje ukoliko želi do željenog pojačanja.

Na Pirinejima se spekuliše da je Valensija istakla spremnost da pusti Kalinića u Barselonu za pola miliona evra, dok su Katalonci spremni da plate 400.000.

Sada se postavlja pitanje da li će katalonski gigant moći finansijski da iznese ceo transfer. Podsetimo, u Jasikevičijusov tim dosad su stigli Tomaš Satoranski i Jan Veseli i postoji određena zebnja da li će katalonski gigant moći da izdrži obeštećenje i Kalinićevu platu koja bi tek trebalo da se utanači ukoliko dva španska evroligaška postignu dogovor među sobom.

Ipak, sve to ne znači da su Zvezdine šanse da iskusni as ostane u crveno-belom dresu veće nego dosad. Nezvanično, nekoliko evroligaških klubova pomno prati razvoj situacije između Barselone i Valensije i čeka momenat da hitro reaguje ukoliko se pojavi prilika da angažuju veliko pojačanje za nastupajuću sezonu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike