Kad reprezentacija pozove, tu nema mesta za umor: Avramović "skenirao" Letoniju, vrlo raspoložen za kvalifikacije (VIDEO)

24.06.2022

18:01

0

Plejmejker Partizana iskoristio pauzu da se oporavi od povrede iz finalne serije

Kad reprezentacija pozove, tu nema mesta za umor: Avramović "skenirao" Letoniju, vrlo raspoložen za kvalifikacije (VIDEO)
viber_slika_2022-06-24_20-03-04-468 - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Aleksa Avramović je igrao pet mečeva finalne serije AdmiralBet ABA lige, a samo dve nedelje kasnije našao se u dresu reprezentacije na okupljanju za junske kvalifikacije za Mundobasket, popularni "prozor".

On ne želi da priča o umoru, jer kad reprezentacija pozove, nema tu mesta za bilo šta drugo.

- Bile su dve nedelje pauze. Iskoristio sam to da se oporavim, jer sam dobio udarac u petoj utakmici finalne serije. Sada je sve super. Sad se spremamo, znamo šta nam je činiti. Igramo protiv Letonije i Belgije. Znamo koliko su nam važne te dve utakmice i koliki bismo benefit imali kada bismo pobedili u obe utakmice. Bili bismo još bliže cilju.

Letonija i Belgija su kvalitetni timovi, ali nisu neka velika imena za ljubitelje košarke kod nas, kako se vi pripremate i kako pristupate njima?

- Generalno, gledamo samo sebe. Znamo da nas je Belgija već pobedila, a Letonija je sjajan tim. Imaju vrhunske šutere i dobre pojedince. Pre svega mislimo na Riharda Lomaša i braću Bertans. Stariji brat (Dairis) i Lomaš su nam zadavali dosta problema u prvoj utakmici. Pojačani su igranjem Bertansa, Kuruca, Ronalds Šmits iz Barselone, koji je dobar igrač i pokriva sve od trojke do petice, odličan defanzivac, agresivan na skoku na oba kraja terena – priča u dahu, Avramović, ali ističe:

- Mi imamo svoje prednosti, pobedili smo ih u Beogradu, znamo kako se pobeđuje. Pratimo instrukcije.

Opet se potegla priča o svežini, ali je Avramović definitivno stavio tačku na te priče:

- Generalno, imao sam 14 dana odmora, mislim da je to dovoljno da se regeneriše čovek za kvalifikacioni prozor. Tu ima igrača koji su tek stigli, tipa Nemanja koji je završio pre par dana. Ne znam kako je njima, ja mogu da pričam za sebe: nacionalni je poziv, nema mesta za umor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike