Bjelicu najmanje spominjete, a on je stekao poštovanje u NBA: Selektor sipao hvalospeve na račun igrača koga je "izmislio" (VIDEO)

24.06.2022

17:04

0

Pešić čestitao krilnom centru na neverovatnom uspehu

Bjelicu najmanje spominjete, a on je stekao poštovanje u NBA: Selektor sipao hvalospeve na račun igrača koga je "izmislio" (VIDEO)
FotoJet - Copyright MN Press

Košarkaši Srbije večeras su se okupili u Beogradu, gde će i početi pripreme za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo.

Interesantno, ali samo nedelju dana nakon osvojene NBA titule, Nemanja Bjelica je stigao u srpsku prestonicu i odazvao se pozivu selektora Svetislava Pešića.

Njij dvojica sada rade u reprezentaciji, ali se zna da je trener "izmislio" Bjelicu kad ga je kao anonimusa doveo iz austrijske lige u Crvenu zvezdu. "Beli" mu se ubrzo odužio sjajnim igrama, koje su privukle pažnju Evrope.

Popularni "Profesor" je posle bio i MVP Evrolige, pa je otišao u NBA, gde je u tek završenoj sezoni osvojio titulu sa Golden Stejtom i tako osvojio sve što se može u klupskoj košarci. Šta sad kaže Pešić na Nemanju Bjelicu, koji je za njega počeo da igra kao neiskusni 20-godišnjak.

- Nemanja je uvek bio taj "tim plejer" (timski igrač), pa ikad je bio MVP Evrolige, nikada nije bio meč viner da mu date poslednju loptu i da on to pretvori u koš. On to može ponekad, ali radi druge stvari zbog kojih uživa ogroman respekt u SAD i među saigračima. Trener ga voli i poštuje. Svi bi voleli da dobije malo više minuta, ali tu je velika konkurencija u tom timu. Zaslužuje ogromne čestitke, napravio je fantastičan doprinos ekipi. Nadam se da mu podiže dalje samopouzdanje koje mu nekada zafali - kazao je Pešić o Bjelici, te dodao:

Njega najmanje spominjete, a spominjete najviše druge NBA igrače. Bio je MVP Evrolige i dugo dugo godina igra za reprezentaciju. On je jedan od retkih koji je na svim takmičenjima davao sve što smo od njega očekivali. Ja ga volim iz tih razloga, jer je spreman da uradi sve za ekipu, a koji to trener ne bi voleo da ima takvog igrača. Srećan sam što je tu, nije on Bjelica od 20 godina, već je Bjelica koji koristi iskustvo koje ima i u timu kome fali reprezentativno iskustvo, dođe kao kec na 11 - zaključio je selektor.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike