Ljubimac Delija Vučević o dešavanjima u Pioniru: Ovo je sport, normalno je izgubiti i pobediti, pravi se previše tenzije!

07.06.2022

12:17

0

Autor: Milan Nastić

Košarkaš Čikaga bio svedok nemilih scena na petoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana

Ljubimac Delija Vučević o dešavanjima u Pioniru: Ovo je sport, normalno je izgubiti i pobediti, pravi se previše tenzije!
vucevic - Copyright MN Press

Jedna od najvećih faca u petom meču finale serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige u Pioniru između Crvene zvezde i Partizana bio je NBA košarkaš Nikola Vučević.

Crnogorski igrač je dobio ovacije celog Pionira, a poznato je da centar Čikaga veliki navijač Zvezde i svaki put kad završi sezonu dođe u Beograd.

Tim povodom smo razgovarali Vučevićem, u poluvremenu pete utakmice večitih rivala.

Za razliku većine navijača kod kojih se videla velika tenzija, on je sedeo u prvom redu i mirno pratio dešavanja na parketu. 

- Poslednje dve godine nisam dolazio zbog korone. Sad sam se ranije vratio u Crnu Goru, pa sam odlučio da dođem do Beograda i pogledam ovu utakmicu - počeo je razgovor Vučević i nastavio oko toga kako mu se čini atmosfera u Pioniru:

- Dobro, ja sam profesionalac, bavim se košarkom. Razumem i drugi stranu, Inače, ja sam takav ne pokazujem neke emocije. Oseća se velika tenzija, što je i očekivano. Smatram da u ovakvim mečevima, treba imati mirnu glavu. Ovo je sport, normalno je izgubiti i pobediti, i od ovoga spektakla ne treba praviti još veću tenziju.

Košarkaš Čikaga smatra da je na ovim prostorima posebno navijanje, ali da takva atmosfera ne treba da pređe granicu.

- Mislim kad je navijanje u pitanju, toga nema puno u svetu, tu smo mi, Grčka, Italija, ali da ostane na tome da se navija za svoj klub. Na žalost, to pređe granicu, dešavaju se i druge stvari, koje nisu vezane za sport.

Crnogorski košarkaš se osvrnuo i na sezonu u Čikagu, klub u koji je došao na početku sezone.

- Posle dugo godinama, promenio sam sredinu, nova uloga, nove ambicije, ali sam zadovoljan. U početku mi je trebalo više vremena za adaptaciju, ali kako je sezona odmicala, igrao sam sve bolje. Plasirali smo se u plej-pf, što je veliki uspeh, ali nismo uspeli da doguramo dalje. Za prvu sezonu, možemo biti zadovoljni, jer je ovo nova ekipa u odnosu na prethodnu. Malo su nas i povrede omele. Čak smo i u plej-ofu igrali bez trojice važnih košarkaša - istakao je Vučević.

MN Press
 

Igrač Čikaga otkrio je da li će jednog dana zaigrati za Crvenu zvezdu.

- To me često pitaju, ali to u ovom trenutku nije realno. Ja bih najviše voleo da se što više zadržim u NBA, a posle toga da završim karijeru. U Beograd ću dolaziti kao i do sada bodriti Zvezdu, što sam radio i prethodnih godina.

On se osvrnuo i na srpske igrače koji nastupaju u NBA, napominjući da oni svojim partijama zaslužuju veliko poštovanje. 

- Srbija, koja nema veliku populaciju, ima odlične košarkaše, mnogo kvalitetnih igrača, ne bi nikoga izdvajao. Imate Jokića, koji je dve sezone zaredom MVP, ali ne bih nikoga izdvajao. Bilo ko da dođe u Čikago, mnogo bi nam pomogao.

Nikola Vučević je otkrio da je sa svima u odličnim odnosima i da se druže uvek kad imaju mogućnosti.

- Kad igram protiv ekipa koje imaju naše igrače, pokušavamo da se vidimo, pre ili posle utakmice, da odemo na večeru. Sa Bogdanom sam dobar, sa Jokićem, takođe. U principu sa svim igračima sa ovih prostora, Bojanom Bogdanovićem, Šarićem, Doničićem, to je velika stvar za čitav region. Oni ne samo da igraju u NBA, nego imaju i zapažene uloge, čak su nosioci igre u svojim timovima - zaključio je Vučević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike