Ide li Micić konačno u NBA? Ataman priznao: Ne pitamo se mi sad, nemamo tu šta da uradimo

27.05.2022

05:00

0

Hoće li se najbolji evropski igrač oprobati u najboljoj ligi sveta?

Ide li Micić konačno u NBA? Ataman priznao: Ne pitamo se mi sad, nemamo tu šta da uradimo
Vasa Micić prvak Evrope - Copyright MN Press

U Turskoj još traje slavlje zbog toga što je Efes odbranio titulu evropskog prvaka, ali, kako to već biva, i pre finala "fajnal fora" u Beogradu počele su spekulacije o budućnosti pojedinih igrača u timu.

Pre svih MVP-a "fajnal fora", Vasilija Micića, ali i njegovog bekovskog partnera Šejna Larkina. Trener Ergin Ataman gostovao je na turskoj televiziji i govorio o tome. Po svemu sudeći, Amerikanac ostaje, ali…

- Ima opciju da ode u NBA do 20. jula. U Evropi ne može da igra ni za jedan drugi klub u sledeće tri godine, pošto smo prošle potpisali ugovor. Možda će razmisliti ako dobije dobru ponudu iz NBA. Ja mislim da Micić uživa da igra u Evropi. Vreme će pokazati, ali, iskreno, mislim da će Micić ostati sa nama i sledeće sezone – rekao je Ataman, pa pojasnio:

- Ne možemo mi tu mnogo šta da uradimo. On ima vrlo dobar ugovor, ali ako stigne ponuda iz NBA, potrudićemo se da popunimo njegovo mesto.

Što se tiče Larkina, deluje da je rešio da ostane.

- Šejn Larkin je veoma srećan ovde, dostigao je vrhunac karijere u Efesu i postao jedan od dva do tri najbolja igrača u Evropi, a ponekad je čak i najbolji. Postavio je taj rekord u Evropi, osvojio je dve vezane titule Evrolige. Porodična atmosfera u Efesu je sigurno uticala na njega, ali on je, na kraju krajeva, profesionalac. Naravno da ima ozbiljnih ponuda za njega, ali naravno da mi hoćemo da on ostane.

Micić je ranije govorio da bi voleo da se oproba u NBA, ostaje nam da vidimo da li će doći dovoljno atraktivna ponuda…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike