Luka i Dalas se ne predaju! Slovenac uprkos povredi zakazao majstoricu, konačno zaigrao i Marjanović (VIDEO)

13.05.2022

05:19

0

Autor: 24sedam

Naredni, odlučujući meč biće igran u nedelju

Luka i Dalas se ne predaju! Slovenac uprkos povredi zakazao majstoricu, konačno zaigrao i Marjanović (VIDEO)
Tan2022-5-13_52827355_0(1) - Copyright Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez, File

Dalas nije propustio prednost domaćeg terena Finiksu u šestoj utakmici polufinalne serije NBA plej-ofa na Zapadu. Franšiza iz Teksasa pobedila je goste iz Arizone sa 113:86, za 3:3 u seriji. Naredni meč je na programu u nedelju, od 22 časa po srednjeevropskom vremenu i tada će se znati ko će u finalu na megdan boljem iz okršaja Golden Stejta i Memfisa.

Ako je suditi po prethodnim mečevima, to će biti Finiks, pošto je u prethodnim mečevima uvek pobeđivao domaćin. Ipak, sačekajmo da se serija završi.

Kao i obično, Luka Dončić je predvodio Maverikse. Slovenac je ubacio 33 poena (11/26 iz igre, 2/8 za tri), uz 11 skokova i jedne asistencije. Tokom meča, mogao je Dalas i da ostane bez najvažnijeg igrača, pošto je u jednom trenutku otišao u svlačionicu zbog povrede leve noge. Ipak, zatim se vratio na klupu, malo vozio sobni bicikl, a zatim se vratio na parket.

 

 

Najviše poena posle Dončića ubacio je Redži Bulok, 19, uz sedam skokova. Poen manje je postigao Džejlin Branson, a Spenser Dinvidi 15.

U redovima Dalasa nije bilo više još igrača sa dvocifrenim učinkom, ali je važan detalj bilo pojavljivanje Bobana Marjanovića na parketu. Srpski centar je posle pauze dobio va minuta. Za to kratko vreme, upisao je po dva poena i dva skoka, oba u odbrani. Poene je postigao sa linije slobodnih bacanja (2/2), dok je iz igre pokušao jednom. Pokušaj za dva poena bio je neuspešan.

Najefikasniji u redovima Finiksa bio je Deandre Ajton sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Devin Buker ubacio 19, uz osam skokova.

Za sada se zna samo jedan finalista konferencija. Majami je sa 4:2 izbacio Filadelfiju i u finalu Istoka čeka boljeg iz okršaja branioca titule Milvokija i Bostona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike