Izgubio MVP trku sa Jokićem, a sada i finale! Embid tuguje za Batlerom, Majami ide dalje

13.05.2022

04:12

0

Autor: 24sedam

Sada čekaju boljeg iz okršaja Milvokija i Bostona

Izgubio MVP trku sa Jokićem, a sada i finale! Embid tuguje za Batlerom, Majami ide dalje
Tan2022-5-13_34112158_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Košarkaši Majamija su obezbedili plasman u finale Istoka u okviru plej-ofa NBA lige. Hit je u šestoj utakmici serije, kao gost pobedio Filadelfiju sa 99:90. To je bilo dovoljno za 4:2 u seriji, i sada čekaju ishod okršaja Bostona i Milvokija. Trenutno je 3:2 u korist Baksa, branioca NBA trona.

Može se reći da je čovek odluke bio Džimi Batler koji je sa 32 poena (13/29 iz igre, 2/6 za tri, 8 skokova i 4 asistenscije) presudio bivšem timu. U trećoj četvrtini je ubacio 14 poena, a u toj deonici Hit je napravio seriju od 16:2, što je bilo dovoljno za drugu vezanu pobedu u seriji. Inače, Batler koji je u Majami stigao baš iz Filadelfije pre tri godine, u trećem meču ubacio je 33, a u četvtrtom 29. Ali tada su slavili Siksersi.

 

 

- Mislim da je jedan od najboljih takmičara u ovom sportu. Bio je sjajan tokom seriji. Izazovi te samo ojačaju. Video je da postoji šansa da se ovo sada okonča i nije dopustio da se igra i sedma utakmica - kazao je posle meča trener Majamija, Erik Spoelstra.

Na drugoj strani, Džoel Embid, najveći takmac u MVP trci sa Nikolom Jokićem postigao je 20 poena (7/24 iz igre), uz 12 skokova i dva dodavanja.

- Znam da sam pokušao. Ono što je najvažnije, pokušali smo. Ali to nije bilo dovoljno - kazao je Embid i nastavio o Batleru.

- I dalje mi nije jasno kako smo ga pustili. Voleo bih da smo i dalje mogli da se borimo - dodao je Embid koji je imao isti učinak kao i saigrač Tajris Maksi i Maks Strus iz Majamija. Strus je imao i 11 uhvaćenih lopti.

Kada je reč o učinku ostalih igrača, dvocifreni učinak u Majamiju su imali i Pi Džej Taker, sa 12 poena, devet skokova i jedne asistencije, kao i Bam Adebajo sa deset poena i osam skokova. I Tajler Hiro je postigao deset.

Na drugoj strani, Šejk Milton je ubacio 15, Tobajas Heris 14, a Džejms Harden 11, uz četiri skoka i devet asistencija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike