Hrvati izlaze iz AdmiralBet ABA lige?! Aca trica samo jednim tvitom digao na noge region (FOTO)

05.05.2022

15:12

0

Autor: 24sedam

Objavljen je i formular koji dozvoljava istupanje iz regionalnog takmičenja

Hrvati izlaze iz AdmiralBet ABA lige?! Aca trica samo jednim tvitom digao na noge region (FOTO)
20150916npPetroA1 - Copyright MN Press

Spremaju se novi potresi u AdmiralBet ABA ligi, pošto postoji mogućnost da hrvatski klubovi napuste takmičenje. Ništa još nije zvanično, ali sve ima težinu jer je o svemu javno govorio bivši hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović. Posredstvom društvenih mreža objavio je intrigantnu fotografiju.

Na njoj se vidi formular po kojem klubovi iz Hrvatske mogu da podnesu predlog za istupanje iz regionalne lige, a to je predlog koji je izneo košarkaški savez ove zemlje.

Njegova poruka je izazvala dosta polemike, posebno što se tu nalazi i rok koji uskoro ističe.

Prema onome što može da se vidi u dokumentu, predlog je da klubovi koji igraju u najjačem takmičenju Hrvatske od evropskih takmičenja mogu da učestvuju samo u FIBA Evropa kupu odnosno regionalnom takmičenju Alpe Adrija kupu od sezone 2022/23 i da neće učestvovati u takmičenjima koja nisu priznata od strane saveza.

- Evo kako izgleda predlog HKS-a prema klubovima da napuste ABA ligu - napisao je Petrović, čiji je nadimak i Aca trica.

Uz to je objavljen i rok za podnošenje spomenute izjave koji ističe 13. maja i navodi se da će svi klubovi koji se tada ne izjasne da budu smatrani kao da ne žele da budu deo takmičenja u toj zemlji.

- Ova izjava služi košarkaškom savezu Hrvatske kao potvrda navdenog u svrhu slaganja finansijskekonstrukcije i pripremanja finansijske i druge pomoći i podrške hrvatskim klubovima koji imaju želju da se razvijaju i da rastu kroz službena takmičenja koja su priznata i prepoznata od strane HKS-a i koji će na taj način doprinosti razvoju hrvatske košarke u Evropi - piše u formularu.

Ostaje da se vidi šta će se na kraju desiti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike