FMP ponosno završio sezonu, a trener poručuje: Napravili smo mnogo lepih stvari, sve je to zasluga igrača

04.05.2022

21:37

0

Pantere posle ovoga čeka KLS, a mlada ekipa je mnogo naučila iz duela protiv Budućnosti

FMP ponosno završio sezonu, a trener poručuje: Napravili smo mnogo lepih stvari, sve je to zasluga igrača
20211226npStefanovic17 - Copyright MN Press

FMP je završio sezonu u AdmiralBet ABA ligi, ali stvarno nema razloga za nezadovoljstvo, jer je nastupima i karakterom osvetlao obraz.

Ipak, u četvrtfinalu plej-ofa protiv Budućnosti, slavili su Podgoričani u dva tesna i neizvesna meča.

- Čestitam Budućnost na zasluženoj pobedi. Mislim da su negde bili mirniji, koncentrisaniji, iskusniji i zasluženo pobedili. Ja sam subjektivan, ali mislim da smo u ove četiri utakmice sa njima ove sezone zaslužili bar jednu pobedu. Ali, to je košarka. Par nekih detalja koje upadaju u oči su poeni iz izgubljenih lopti, 24/12 za njih. Druga stvar, imamo situaciju da Kobsa i Silija negde izbacimo iz igre, povedemo, ali uđu sa klupe njihove zamene Peri i Popović i tu ti vidiš njihovu širinu i dubinu i kvalitet. Čestitam mojim igračima, sezona nije gotova. Mislim da smo napravili mnogo lepih stvari, to sam im rekao pet minuta pre kraja, ali najlepše je što imamo punu halu i što se peva FMP. To je zasluga pre svega igrača, ali i menadžmentu i svima nama u klubu.

Stefanović je rekao da je njegova ekipa napravila "previše gluposti" da bi dobila ekipu kao što je Budućnost.

Meč protiv Budućnosti je pokazao (opet) da FMP i protiv najjačih ekipa može da trči, da šutira, pa i da se "pobije" ako treba u odbrani. Koliko tim može da napreduje posle ovakve utakmice?

- Sigurno može. Problem je pošto KLS neće biti liga i nećemo moći da demontstriramo šta smo naučili. Svaka ovakva utakmica znači i da igrači vide kako te greške mnogo znače i mogu da odluče utakmicu. Za nas su ovakve utakmice blago. Govorio sam to i ranije, raduje me što svaki od ovih vrhunskih timova protiv nas mora da igra na visokom nivou da bi nas pobedio.

FMP ove sezone igra jako brzo i agresivno, mnogo trči, a Stefanović je ranije govorio da ne zamera svojim igračima ako pogreše u takvom sistemu. Šta onda od grešaka može da se ispravi posle ovoga?

- Evo, konkretno za ovu seriju, mi smo negde napravili automatizme i imali smo onaj sistem koji nama odgovara, a to je jedna utakmica u sedam dana, gde smo imali vremena da rasporedimo treninge i da se pripremimo. Ove greške sada su samo plod toga da sada nismo imali vremena. A što se tiče ispravljanja grešaka - ja drugi metod osim više treninga ne znam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike