Panteri, budite ponosni! FMP završio sezonu, ali je osvetlao obraz, Partizan dobio protivnika u polufinalu AdmiralBet ABA lige

04.05.2022

20:59

0

Budućnost je pobedila u Železniku posle ogromne borbe

Panteri, budite ponosni! FMP završio sezonu, ali je osvetlao obraz, Partizan dobio protivnika u polufinalu AdmiralBet ABA lige
radonjic - Copyright AdmiralBet ABA Liga/FMP Meridian

FMP je eliminisan iz plej-ofa AdmiralBet ABA lige, ali nema nijedan jedini razlog da ne bude ponosan. Tim kome je retko ko pre početka sezone prognozirao bilo šta drugo osim borbe za opstanak, sa mladom ekipom i trenerom početnikom je svojim igrama i nastupima osvojio srca svih ljubitelja košarke.

Ipak, Budućnost je bila jača u četvrtfinalu plej-ofa i slavila je u dve utakmice. Posle pobede u Podgorici, slavila je i u Železniku.

FMP - Budućnost 74:79 (25:25, 21:15, 10:19, 18:20)

FMP je imao početak iz snova – krenuo je brzo i efikasno i posle nepunih minut i po naterao trenera gostiju Aleksandra Džikića da traži tajm-aut. Rezultat je tada bio 7:0, ali su "panteri" nastavili da rešetaju i stigli do 12:0.

Tek tada je Budućnost počela da dolazi sebi i od 14:3 za oko pet minuta je došla do svog prvog vođstva - 19:20. Tada se razvila velika borba i mali obračun Danila Tasića i Vladimira Micova.

Ipak, FMP je na poluvreme otišao sa šest poena prednosti, 46:40.

 

 

Drugi deo je počeo znatno tvrđe, iako tempo nije opadao. Nisu "panteri" ustuknuli ni kada je počela "tuča" na parketu.

Naravno, volju i hrabrost im niko nije osporavao, ali je fizički jaka i agresivna odbrana Budućnosti počela da daje rezultate, tako da je trojkom Kendrika Perija u poslednjem minutu treće četvrtine gostujući tim poveo – 56:59.

Skočila je prednost Budućnosti na sedam poena početkom poslednje četvrtine, kada je Danilo Nikolić dao koš i dodatno bacanje. Bilo je 56:63, ali FMP, naravno, nije stao i uspeo je vrlo brzo da izjednači.

Posle toga je nastao pravi rat na terenu, igralo se koš za koš, Podgoričani su uglavnom držali prednost. Bilo je grešaka i ishitrenih odluka na obe strane, ali je na kraju Budućnost iskoristila ipak veći kvalitet i mnogo veće iskustvo i sačuvala prednost iako je domaći tim testirao do krajnjih granica.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Danilo Tasić sa 17 poena, a imao je i devet skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Marko Radonjić sa 14 poena, sedam uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja saigračima.

U pobedničkom timu istakao se Džastin Kobs sa 16 poena, a dvocifreni su bili i Vladimir Micov (12) i Marko Jagodić Kurdiža sa 11 poena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike