Cedevita jača od Igokee, zakazano polufinale sa Zvezdom u AdmiralBet ABA ligi

04.05.2022

18:58

0

Autor: 24sedam

Ljubljančani opravdali ulogu favorita u duelu sa ekipom iz Laktaša

Cedevita jača od Igokee, zakazano polufinale sa Zvezdom u AdmiralBet ABA ligi
igokea - Copyright Igokea/Marija Vuruna

Košarkaši Cedevite Olimpije izborili su plasman u polufinale AdmiralBet ABA ligi nakon što su pobedom na parketu Igokee - 74:69 (16:16, 20:23, 19:18, 14:17) došli do konačne pobede u četvrtfinalnoj seriji rezultatom 2-0. Tim iz Ljubljane igraće u narednoj rundi plej-ofa protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

Sve do 37. minuta utakmice u Laktašima dve ekipe bile su potpuno ravnopravne i u rezultatskom egalu, uprkos katastrofalnom šutu domaćina za tri poena. Sa jedne strane ravnotežu su držali Ferel i Pulen, dok su se kod Igokee Ilić i Voler postarali da tas na vagi ne pređe na stranu protivnika.

U prelomnim trenucima razigrao se i Edžam kod Cedevite, pa je uz nekoliko laganih poena iz kontri gostujući tim uspeo da se odlepi na velikih osam poena razlike.

Ilić je meč završio sa 16 poena, dok je kod pobednika najefikasniji bio Ferel sa 17 i Edžam sa 16 ubačenih poena. Večeras u Železniku drugi meč plej-of serije igraju FMP i Budućnost. Pobednik ove serije igraće protiv Partizana. Podgoričani trenutno vode sa 1-0.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike