FMP sanja podvig, Igokea željna osvete! Hoćemo li večeras dobiti sve polufinaliste AdmiralBet ABA lige?

04.05.2022

05:00

0

Srpski klubovi traže produžetak serije, ali ne važe za favorite

FMP sanja podvig, Igokea željna osvete! Hoćemo li večeras dobiti sve polufinaliste AdmiralBet ABA lige?
KK__BUDUCNOST_VOLI_-_FMP_053 - Copyright AdmiralBet ABA liga/Budućnost VOLI

Revanš mečevi polufinala AdmiralBet ABA lige na programu su večeras: Igokea dočekuje Cedevita Olimpiju, pa posle toga FMP igra protiv Budućnosti.

Oba domaćina važe za autsajdere, a gosti dolaze sa pobedom iz prvog duela i samo ih trijumf deli od polufinala, gde ih čekaju "večiti", Crvena zvezda i Partizan.

Naravno, favoriti i autsajderi su kategorije za papir, teren je uvek druga priča. Bez obzira što FMP kod kuće dve i po godine čeka na pobedu protiv Budućnosti, mečevi ove dve ekipe su ove sezone uglavnom bili prilično neizvesni.

Budućnost je kvalitetnija ekipa po imenima, nema tu spora. Trener Aleksandar Džikić je mnogo iskusniji od svog kolege Nenada Stefanovića, zna kako se osvajaju trofeji i AdmiralBet ABA liga, ali ipak  - niko ove sezone nije mogao unapred da upiše bodove protiv FMP-a.

Od prvog kola su "panteri" zaigrali u stilu svog mladog trenera i tako su igrali cele sezone, izborili plej-of i mučili baš svakog favorita.

FMP je i tom cilju širom otvorio kapije FMP Arene, omogućio besplatan ulaz i pozvao publiku da podrži ekipu od 21 sat u Železniku.

Pre toga, Igokea će od 19 dočekati Cedevita Olimpiju, od koje je ove sezone izgubila sva tri puta i sada je željna revanša. Svi mečevi ovih rivala ove sezone igrani su na veliki broj poena i nema razlike očekivati da će večeras biti drugačije.

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu protiv Zvezde, dok bolji iz duela FMP-Budućnost ide na Partizan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike