Srpski baraž bez iznenađenja, Borac siguran protiv borbenog Zlatibora, još jedan korak do opstanka

30.04.2022

16:43

0

Bili su sigurni izabranici Marka Marinovića

Srpski baraž bez iznenađenja, Borac siguran protiv borbenog Zlatibora, još jedan korak do opstanka
DRL_1908 - Copyright AdmiralBet ABA liga/borac/Dusko Radisic

Košarkaši Borca blizu su opstanku u AdmiralBet ABA ligi, pošto su u prvom meču baraža pobedili pobednika ABA2 lige, Zlatibor.

Borac je vodio sve vreme i na kraju je slavio 85:80 (27:14, 14:20, 24:19, 20:27).

Čačani su već u prvoj četvrtini stekli 13 poena prednosti, a vođstvo nisu ispuštali do kraja meča. Najveća prednost je bila 18 poena, mada su igrači Strajina Nedovića uspeli u finišu da se vrate i priđu na 83:80, ali nisu mogli do preokreta.

Borac je predvodio Marko Pecarski sa 23 poena i sedam skokova. Aleksa Novaković je dodao 13 poena uz takođe sedam skokova, a Duda Sanadze je doprineo sa 11 poena i šest skokova.

Zlatibor je predvodio Dimitrije Nikolić sa 19 poena. Dušan Kutlešić dodao je 12, uz osam skokova, dok su Sandi Grubelič i Aleksa Čabrilo dodali po 12.

Žreb se igra na dve pobede. Sledeća utakmica je u sredu u Čajetini, a eventualna "majstorica" u nedelju u Čačku.

Marko Marinović, trener Borca ocenio je da je meč bio "pravi spektakl".

- Pre svega, hteo bih da pohvalim ekipu Zlatibora. Retkost je da neko ulaže novac u košarku u ovakvoj situaciji. To treba poštovati. Zlatiboru čestitam na svemu što je uradio do sada, mislim da Strajin radi odličan posao. Što se tiče utakmice, bila je pravi spektakl. Nije išla u smeru da neko može da se opusti, već su navijači morali sve vreme da budu fokusirani na utakmicu. Mislim da je bila lepa za gledanje. Pokazali smo sa se košarka ne igra samo u Beogradu, već i u ostalim gradovima Srbije. A to je za poštovanje. Takođe, moram da čestitam svojim igračima, jer su igrali dobro uprkos pristisku zbog uloge favorita. Utakmica je odlučena u poslednjoj četvrtini. Podvlačimo crtu i okrećemo se utakmici koja će biti odigrana u sredu na Zlatiboru.

Nedović je priznao da je Borac bio fizički jači.

"Čestitam Borcu na zasluženoj pobedi. Ono što je nama falilo bilo je par detalja kada smo stigli na minus šest. Da smo u tim momentima imali koncentraciju, da smo bolje branili pik, mislim da bi utakmica ušla u egal. A možda bismo uspeli da napravimo iznenađenje i pobedimo Borac. Ali šta je, tu je, Borac je ipak ekipa koja je dosta agresivnija i fizički jača od nas. To je ekipa koja je svoj roster pravila prema konkurenciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike