Revolveraški obračun u Ljubljani, Igokea nije imala snage za preokret: Cedevita Olimpija na korak od polufinala plej-ofa

30.04.2022

19:08

0

Nazire se protivnik Crvene zvezde u polufinalu

Revolveraški obračun u Ljubljani, Igokea nije imala snage za preokret: Cedevita Olimpija na korak od polufinala plej-ofa
DSC_0009_2 - Copyright AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Cedevita Olimpija nije dozvolila iznenađenje, pobedila je Igokeu i povela 1:0 u četvrtfinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige.

Držali su se gosti u početku meča, posle su bili blizu, ali je domaćin u trećoj deonici prelomio i na kraju slavio – 93:79 (29:26, 25:21, 19:18, 20:14).

Igralo se brzo i lepo u Ljubljani, gledali smo klasični "revolveraški obračun" na mnogo poena. Obe ekipe šutnule su ukupno 53 puta za tri poena.

Bez obzira što je Cedevita Olimpija vodila skoro sve vreme, Igokea se držala do početka četvrte četvrtine. Tada je Džejms Robinson dao koš, a gosti prišli na 73:68, posle čega je domaćin odgovorio serijom 6:0 za novo dvocifreno vođstvo.

Igokea posle toga nije imala snage za preokret.

Ključni igrač meča bio je Džejkob Pulen sa 21 poenom i šest asistencija. Zoran Dragić postigao je 18, a Jogi Ferel 17 poena.

Igokeu je standardno predvodio Dalibor Ilić, koji je ostvario novi dabl-dabl sa 19 poena i 12 skokova.

Četvrtfinale se igra na dve pobede. Bolji iz ovog duela ide na branioca titule Crvenu zvezdu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike