Jokićev veliki rival povukao neočekivani potez! Kamerunac Embid odlučio da zaigra za reprezentaciju iz Evrope

03.05.2022

06:23

0

Autor: 24sedam

Niko se nije ovome nadao od centra Filadelfije, ali je on promenu državljanstva najavio pre četiri godine

Jokićev veliki rival povukao neočekivani potez! Kamerunac Embid odlučio da zaigra za reprezentaciju iz Evrope
Nikola Jokić i Džoel Embid - Copyright AP photo

Kamerunski div Džoel Embid, najbolji strelac regularne sezone NBA lige sa Filadelfijom i glavni konkurent našem Nikoli Jokiću u trci za za titulu MVP, pokrenuo je administrativnu proceduru za dobijanje francuskog državljanstva.

Ukoliko dobije pozitvan odgovor od francuskih imigracionih vlasti, snažni centar Filadelfije  stiče mogućnost da igra za nacionalni tim Francuske, što je davnjašnja želja ljudi koji vode ovaj sport u Parizu, ali i samog Embida. On je, naime, još pre četiri godine izrazio javno želju da se pridruži "trikolorima", a sada se čini da nikad nije bio bliži njenom ostvarenju. Dolazak u Francusku planiran je za kraj juna radi finalizacije dosijea. 

 

 

Embid ima 28 godina, već nekoliko sezona unazad pokazuje svoj talenat na NBA parketima, a ove kao i prošle sezone uz Nikolu Jokića je glavni pretedent na priznanje MVP. Prema propozicijama FIBA svakom nacionalnom tim uje dozvoljen jedan nauturalizovani igrač, samo što će Francuzi za razliku od ostalih Evropljana svoje pravo iskoristiti za angažovanje istinske NBA zvezde.

 

 

Eventualno pridruživanje Embida učiniće Francusku košarkaškom supersilom, jer bi u timu bili još Nikolas Batum, Rudi Gober i Evan Furnije uz veliki broj kvalitetnih igrača koji nastupaju u Evropi za najbolje timove na kontinentu.

Francuski mediji koji prenose ovu vest ističu da su se pre četiri godine najbolji igrači uključujući i Tonija Parkera tada neprikosnovenog lidera ekipe, protivili ovom planu dovođenja igrača sa stranim pasošima. Embid nema pravnih prepreka da zaigra za Francusku, jer nikad nije nastupao za rodni Kamerun, pa se očekuje da mu i kolege neće praviti problem da ispuni želju i zaigra za Francusku.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike