Predsednik Partizana se ponovo dotakao ispadanja iz Evrokupa i neuspešnog zakucavanja Avramovića: Svima nam je teško, nemate prava na grešku

02.05.2022

07:29

0

Crno-beli se sada okreću polufinalu ABA lige

Predsednik Partizana se ponovo dotakao ispadanja iz Evrokupa i neuspešnog zakucavanja Avramovića: Svima nam je teško, nemate prava na grešku
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijalović, još jednom se dotakao iznenadne eliminacije kluba iz Evrokupa, te borbi za Evroligu nešto komplikovanijim putem.

Mijailović je govorio za Sportski žurnal o samom meču sa Bursom, ali i danima i reakcijama javnosti koji su usledili nakon tog poraza.

- Mi nemamo izbora previše. Okrećemo se ka polufinalu ABA lige. Čekamo da se završe četvrtfinala, da vidimo sa kim igramo. Niko od nas nije očekivao da ćemo da ispadnemo u osmini finala Evrokupa. Čak nam se bio i posložio put da dođemo do finala. Ali, to se nije desilo. Svima nam je teško - kazao je Mijailović, pa nagovestio da je iz svega toga izvukao nešto pozitivno:

- O tome sam pre par dana razgovarao i sa Željkom. Mi nećemo odustati od naših mladih igrača. Možda bi iskusniji Amerikanci, sa NBA iskustvom, ovakve utakmice dobili. Ali, siguran sam da će na duže staze će talentovani, mladi više dati ekipi. I rezultatski, i sa finansijske strane. Imali smo daleko najmlađu ekipu u Evrokupu. Možda smo sa neke strane cenu te mladosti i platili.

Nezaobilazna tema bilo je neuspelo zakucavanje Alekse Avramovića, koje je moglo da preokrene susret sa Bursom, a navijači su i dalje pod utiskom tog poteza.

- Pričaju o Aleksi Avramoviću. Zašto je zakucao u prvi obruč, zašto nije položio loptu? Jednostavno, to je želja igrača. I više ne možete da se vratite nazad. Uostalom, on je na toj utakmici postigao 22 poena, našem gradskom rivalu ubacio osam trojki. Što je neverovatno. Košarka nije igra gde vi konstantno možete da imate isti nivo kvaliteta igre. Gde se dešavaju usponi i padovi.

Jasno je da sistem nastupa u Evrokupu nameće dodatni pritisak, te da ekipe nemaju prava na kiks, a Mijailović je na kraju, sa željenjem dodao:

- Ekipa koju smo mi pobedili 25 razlike, igraće polufinale. A mi smo ispali od tima koji je jedva ušao u plej-of. Tako je isto prošao i Huventud, Gran Kanarija. Dva tima koji su bili prvi u grupama. Čak je i Virtus jedva pobedio Ulm u četvrtfinalu. Takav je sistem takmičenja. Jedna utakmica. Nemate prava na grešku. Sve staje u tih 40 minuta - zaključio je Ostoja Mijailović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike