KLS odgovara Partizanu: Liga nije privatizovana, pravila su ista godinama, vaš predlog niko nije prihvatio

30.04.2022

19:03

0

Podigla se bura u košarkaškoj Srbiji

KLS odgovara Partizanu: Liga nije privatizovana, pravila su ista godinama, vaš predlog niko nije prihvatio
ostoja mijailović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Mnogo bure je u subotu ujutru podigla izjava predsednika Partizana Ostoje Mijailovića da crno-beli neće igrati AdmiralBet KLS Superligu, za koju je rekao da je "privatizovana".

Mijailović je kazao da se u KLS Superligi "ne poštuju Statut i zakonska akta", odnosno da je protiv Statuta da se igraju samo polufinala i finale, kao i da je sporna odluka da boljeplasirani iz AdmiralBet ABA lige ima prednost domaćeg terena u KLS.

Sada mu je stigao odgovor koji su potpisali predsednik Udruženja klubova KLS Darko Jovičić i direktor takmičenja KLS Aleksandar Grujin.

Saopštenje vam prenosimo u celini:

- Košarkaška liga Srbije je prinuđena da na ovaj način, putem medija, odgovori na navode predsednika KK Partizan kako se košarkaška javnost ne bi dovela u zabludu.

Odredbe Statuta UK KLS se ne odnose na određivanje formata takmičenja, pa samim tim Statut UK KLS ne može ni biti prekršen. Skupština Košarkaške lige Srbije, u čijem radu učestvuje i KK Partizan, pre početka svake takmičarske sezone usvaja kalendar takmičenja i Propozicije takmičenja. Napominjemo da je kalendar KLS uslovljen kalendarima regionalnih i evropskih takmičenja kao i aktivnostima košarkaške reprezentacije Srbije.

Što se tiče navoda koji se odnose na odigravanje završnice takmičenja KLS, ističemo da su članovi Skupštine UK KLS doneli odluku o kalendaru a da se prvenstvo domaćeg terena određuje na isti način kao i godinama unazad, u skladu sa Propozicijama takmičenja KLS (član 5 stav 6 „ Prednost domaćeg terena u plej-ofu utvrđuje se na osnovu sledećih kriterijuma: plasman u grupi, plasman u Prvoj ABA ligi, pa plasman u KLS.“).

Na kalendar KLS je direktno uticala odluka ABA lige, da svoj plej-of proširi, koju je KK Partizan podržao. Ističemo i to da predlog KK Partizan da se završnica KLS igra po sistemu fajnal-fora nije naišao na podršku nijednog člana Predsedništva UK KLS.

Napominjemo da Košarkaška liga Srbije nije "privatizovana" kako navodi gospodin Mijailović već da podjednako pripada svim klubovima članovima UK KLS. Sve odluke u okviru KLS se donose većinom glasova članova Skupštine UK KLS. Cilj KLS je da svim učesnicima takmičenja omogući isti tretman kao i to da se kvalitet košarke konstantno podiže. Žao nam je što KK Partizan to ne prepoznaje – navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike