Budućnost završila evropsku odiseju u Andori!

19.04.2022

20:46

0

Autor: 24sedam

AdmiralBet ABA liga ostala bez jednog predstavnika u Evrokupu

Budućnost završila evropsku odiseju u Andori!
20210524dsBuducnost - Copyright MN Press

U sjajnoj noći za učesnike Evrokupa iz AdmiralBet ABA lige, jedinu mrlju bacila je Budućnost, koja je ovosezonsku evropsku odiseju završila u Andori, gde je u osmini finala drugog po jačini Evroliginog takmičenja istoimeni tim slavio 74:64.

Podsetimo, večeras su se prvo radovali košarkaši i navijači Cedevite Olimpije, koji su pred svojim navijačima savladali Turk Telekom i zakazali potencijalni duel sa Partizanom u beogradskoj Areni.

A nekoliko sati kasnije „eksplodirala“ je crno-bela strana Topčiderskog brda, pošto je nemački Ulm šokirao Huventud u Badaloni i tako potencijalno finale Evrokupa doveo u najveću dvoranu na Balkanu, pod uslovom da se Partizan u njemu i nađe.

Na putu slavlja bili su i izabranici Aleksandra Džikića, koji su posle prvog poluvremena bili u rezultatskom plusu (39:35). Ipak, u nastavku meča raspucao se Hena, sa dve trojke u prvoj polovini treće deonice kreirao je preokret (49:47), da bi sredinom završnog kvartala ubacio još tri šuta van linije 6.75 za seriju domaćih 10:0 kojom je Andoru otišla na nedostižnih 70:61.

Sili je sa 25 poena bio najefikasniji igrač Budućnosti, Popović i Jagodić-Kuridža dodali su po 11, dok su kod domaćih jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom bili Hena (21) i Kodi Miler Mekintajer (12).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike