Cedevita Olimpija izabrala Partizan! Jadranski derbi moguć u četvrtfinalu Evrokupa!

06.04.2022

19:20

0

Autor: 24sedam

Ljubljančani vezali 18. pobedu

Cedevita Olimpija izabrala Partizan! Jadranski derbi moguć u četvrtfinalu Evrokupa!
olimpijaaa - Copyright ABA liga

Cedevita Olimpija je „izabrala“ Partizan. Večerašnjim trijumfom na gostovanju protiv Promiteasa (88:76) ljubljanski tim je osvojio treće mesto u grupi B pa će u eventualnom četvrtfinalu moći da se sastane sa crno-belima.

Izabranici Jurice Golemca su u nezaustavljivoj seriji pobeda koja ih je dovela do plasmana koji je do pre nekoliko meseci bio misaona imenica za njih. Ipak, kockice su se slovenačkom klubu složile kada je bilo najpotrebnije, pa su tako na tabeli prestigli favorizovani Virtus, kojeg su ujedno poslali na Huventud u potencijalnom četvrtfinalnom okršaju, što bi takođe moglo da bude od velike važnosti za crno-bele, ukoliko bolonjski velikan eliminiše tim iz Badalone.

Podsetimo, ukoliko dođe do regionalnog derbija u četvrtfinalu Evrokupa, meč će se igrati u beogradskoj Areni, pošto Partizan kao drugoplasirani tim grupe A ima prednost domaćeg terena do polufinala.

Ipak, da bi bili u situaciji da još jednom ove sezone istrče na parket najveće dvorane na Balkanu, košarkaši Cedevite Olimpije će najpre morati u prvoj rundi nokaut faze takmičenja da elminišu Turk Telekom na svom terenu u „Stožicama“.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike