Od 33 čak 29! Zvezdin učinak u Evroligi treba gledati i kroz ove brojke!

09.04.2022

05:17

0

Autor: 24sedam

U ponedeljak sa FMP-om u okviru AdmiralBet ABA lige

Od 33 čak 29! Zvezdin učinak u Evroligi treba gledati i kroz ove brojke!
kkcz-efes-090 - Copyright MN Press

Pobeda nad Anadolu Efesom bila je 12. za Crvenu zvezdu u ovoj sezoni Evrolige, ako ne računamo dve koje su upisane protiv izbačenih ruskih timova. Sa 12 trijumfa i 16 poraza crveno-beli su okončali takmičenje u najkvalitetnijem klupskom takmičenju "Starog kontinenta".

Posle pobede nad prvakom Evrope, trener Dejan Radonjić je "podvukao crtu".

MN Press
 

- Velika je stvar pobediti tim kao što je Efes koji ima kvalitete da budu ponovo prvaci ili da dođu do samoga kraja. Pokušali smo u ovom teškom periodu da dođemo do pobede. Ne treba trošiti reči o značaju pobede nad prvakom Evrope. Videlo se na ovom meču koliko nam je falio Ostin Holins i to na oba kraja terena. On je bio u sjajnoj formi u prethodnom periodu, ali to je samo jedan od problema koje smo morali da prevaziđemo - kazao je Radonjić i istakao probleme sa kojim se susreo ove sezone.

- Završili smo sa 14 pobeda koje smo ostvarili u sezoni za koju sam pre početka rekao da je cilj da imamo više pobeda nego prethodne, to smo ostvarili i jako sam zadovoljan.

Ono što mene dodatno raduje praveći analize da smo u skoro svim utakmicama igrali vrlo dobro i prepoznatljivo, na primer u Istanbulu smo možda odigrali najbolji meč u sezoni protiv Efesa.

Završiti sa 14 pobeda posle izuzetno kompleksnog i teškog pripremnog perioda zbog povreda, a tokom sezone je bilo još teže zbog povreda Vajta i ostalih momaka. U tim okolnostima je bilo vrlo teško trenirati, setite se samo meča protiv Fenerbahčea gde smo počeli bez pet igrača. Pokazivali smo karakter tokom čitave sezone.

Zatim je ukazao da je u skoro svim mečevima morao da radi sa kadrovskim problemima.

MN Press
 

- Odigrali smo 33 meča od kojih u 29 nismo bili kompletni. Sagledavajući tu činjenicu, odigrali smo odlično. Naravno i ostale ekipe su imale povrede, ali složićete se da nije isto kada nama fali dva igrača, ili kada fali Realu ili Barseloni. Uprkos svemu tome smo došli do ovakvog učinka.

Sada je evropska priča završena, pa se Zvezda okreće obavezama u AdmiralBet ABA ligi.

- To tek treba da vidimo kako će biti i da li je ili koliko je značajno što imamo vremena za pripremu. Radićemo najbolje što možemo da što spremniji dočekamo plej-of - zaključio je Radonjić.

U ponedeljak, u regionalnoj ligi Zvezda će biti domaćin FMP-u.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike