Evroliga pokrenula postupak protiv Žalgirisa zbog nacionalnih i političkih provokacija na račun Srbije u meču sa Zvezdom (VIDEO)

06.04.2022

09:11

0

Susret u Kaunasu izazvao je brojne reakcije

Evroliga pokrenula postupak protiv Žalgirisa zbog nacionalnih i političkih provokacija na račun Srbije u meču sa Zvezdom (VIDEO)
zalgiris crvena zvezda baner transparent - Copyright Printscreen/YouTube/Compelling

Nemiri u Ukrajini i Rusiji izazvali su brojne podele i reakcije iz ostatka sveta, pa je tako bilo i na meču Evrolige između Žalgirisa i Crvene zvezde.

Svima je već poznato da igrači crveno-belih pri izlasku na teren nisu držali transparent "Stop ratu", nakon čega su usledile reakcije, ali i uvrede.

U međuvremenu, danas je Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog dešavanja na meču, prenosi Blic.

Reč je o postupku koji je pokrenut zbog nacionalne i političke provokacije na utakmici u Kaunasu.

Naime, domaća publika je zviždala Zvezdinim košarkašima jer nisu držali transparent, a na pojedinim snimcima nakon meča, bilo je moguće videti i pogrdno skandiranje - "je*i se Srbijo".

 

 

Zbog svih dešavanja u Kaunasu, crveno-beli su se i zvanično oglasili saopštenjem.

 

 

- Na našu veliku žalost, naša molba da ne nosimo baner koji nije neutralan nije uslišena (da li pod nečijim pritiscima), a sve nakon toga predstavljalo je politički performans a ne sport, i ozbiljno je narušilo osnovna načela Evrolige i košarke! Zato sada imamo svako moralno i drugo pravo da očekujemo da Evroliga hitno reaguje, pokrene disciplinski postupak i na adekvatan način sankcioniše ovo kršenje osnovnih načela i Bylaws-a Evrolige i da, u skladu sa njim, kazni odgovorne za ispolitizovane i očigledno unapred pripremljene incidentne situacije i maltretiranje naše ekipe, naših navijača i uvrede na račun naše zemlje i našeg kluba u Kaunasu - navodi se, između ostalog, u saopštenju Zvezde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike