Zvezdin junak Kalinić posle rušenja prvaka Evrope: Sezona je bila dobra, ali nismo ispunili cilj!

08.04.2022

21:41

0

Autor: 24sedam

Iskusni košarkaš zadovoljan poslednjom utakmicom u Evroligi

Zvezdin junak Kalinić posle rušenja prvaka Evrope: Sezona je bila dobra, ali nismo ispunili cilj!
kkcz-efes-100 - Copyright MN Press

Gotovo niotkuda košarkašima Crvene zvezde se otvorila mogućnost da se u završnici ligaškog dela Evrolige ravnopravno bore za mesto među najboljih osam klubova u Evropi. Izbacivanje ruskih klubova iz elitnog takmičenja poguralo je izabranike Dejana Radonjića u borbu za top 8, koji je na kraju ove sezone ostao nedosanjan san za sve na Malom Kalemegdanu.

Ipak, daleko od toga da je takmičarska godina u elitnom takmičenju bila uzaludno bačena. Ostvarili su izabranici Dejana Radonjića neke velike pobede, a poslednju su izvojevali večeras u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Na oproštaju od Evrope za ovu sezonu, crveno-beli su srušili prvaka Evrope Anadolu Efes (93:85).

- Želeli smo da završimo sezonu sa pobedom. Nismo ispunili cilj da uđemo u plej-of ali uvek je mnogo lepše da dobijete poslednju utakmicu. Želeli smo da budemo bolji u odnosu na neke prethodne utakmice koje smo igrali, sada se spremamo za mečeve u Jadranskoj ligi - istakao je posle meča Nikola Kalinić.

Iskusni reprezentativac bio je junak velikog trijumfa srpskog i regionalnog šampiona u neizvesnoj završnici duela sa Efesom.

- Bilo je mnogo turbulencije, bili smo u borbi za plej-of, napravili smo nekoliko pobeda. Mislim da je bila dobra sezona. Imali smo nekoliko povreda, nedostatak koncentracije u pojedinim trenucima – kazao je Nikola Kalinić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike