Ledej vratio Valjak na pobednički put! Partizan samo na trenutak ugrozio siguran trijumf protiv Mornara!

02.04.2022

20:43

0

Autor: 24sedam

Izabranici Željka Obradovića savladali Barane u Pioniru

Ledej vratio Valjak na pobednički put! Partizan samo na trenutak ugrozio siguran trijumf protiv Mornara!
PARTIZAN_vs_MORNAR_18 - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana polako hvataju zalet za odlučujući deo sezone. Šokantan poraz od Cedevite Olimpije, kojim su crno-beli izvesno ostali bez šanse da u plej-ofu AdmiralBet ABA lige uđu sa prvog mesta, izabranici Željka Obradovića su uspeli da "izbrišu" solidnim izdanjem protiv Mornara u dvorani "Aleksandar Nikolić" - 95:83 (23:11, 20:19, 24:27, 28:26).

Najveći deo posla "valjak" je odradio u prvoj deonici, kada je stekao dovocifrenu prednost, koju je samo na trenutak ugrozio na startu drugog poluvremena. Aleksa Avramović i Kevin Panter bili su izuzetno raspoloženi na startu meča, povukli su Partizan osetnije razlike na ulasku u osmi minut meča (19:9) i nagovestili u kom smeru bi utakmica mogla da se odvija.

Barani su, s druge strane, prilično neuspešno pokušavali da uhvate šuterski ritam, što su crno-beli bez mnogo problema kažnjavali. U drugoj deonici raspucao se Tristan Vukčević (dve trojke), pridružili su mu se Trifunović i Ledej, pa je na polovini drugog kvartala Partizan došao i do večeras najvećih plus 19 (36:17).

Delovalo je tada da će meč mnogo ranije biti rešen, međutim gosti nisu tek tako želeli da napuste srpsku prestonicu, bez pokušaja da barem namuče favorizovanog rivala, u čemu su u nastavku duela donekle i uspeli.

Tri ubačene trojke gostiju u finišu prvog poluvremena kao da nisu bile dovoljna opomena izabranicima Željka Obradovića, koji su bez ikakve energije ušli u treći kvartal i tu umalo od gotovog napravili veresiju. Raspucao se u ekipi Mornara Mihajlović, u stopu su ga pratili Jeremić, Vranješ, Živanović, Mićović i za tili čas gosti su bili na minus četiri (47:32).

Ipak, kada je crno-belima pretilo da uđu u egla utakmicu, pojavio se Zek Ledej i u skladu sa renomeom s kojim je došao u Partizan povukao "valjak" ka mirnoj luci. Ubacio je dve trojke, presečenom loptom i veoma efektnim zakucavanjem podigao je "Pionir" na noge i omogućio beogradskom timu da u završnih 10 minuta rutinski privede meč kraju.

PARTIZAN: Panter 16, Vukčević 8, Ledej 24, Zagorac 3, Avramović 7, Koprivica 6 (11sk), Smailagić 14 (8sk), Mur, Glas, Lesor 4, Trifunović 5, Madar 8.

MORNAR: Mihailović 25, Mićović 12, Jeremić 6, Živanović 13, Šehović 10, Smit 4, Rakočević, Lazić, Vesković, Miković, Vranješ 3, Mozli 10 (7sk).

AdmiralBet ABA liga, 25. kolo

Petak:
Cibona - Igokea 77:82

Subota:

Krka - Budućnost 72:84
Split - FMP 85:90
Partizan - Mornar 95:83

Nedelja:
Derbi - Cedevita Olimpija 19.00

Ponedeljak:
Zadar - Mega 18.00

20. april
Borac - Crvena zvezda 19.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Mornar 95:83.

38. MINUT - Sve je rešeno u dvorani "Aleksandar Nikolić" što se tiče konačnog epiloga meča. Sa po dva ubačena bacanja Ledeja i Smailagića crno-beli su pobegli na nedostižnih 90:74.

36. MINUT - Mićović je sa dve vezane trojke pokušao da ugrozi još jednom siguran plus Partizana, ali je Smailagić sa četiri laka poena to odbio i usmerio crno-bele ka trijumfu - 86:74.

34. MINUT - Ledej i Smailagić poenima u reketu, pa Panter trojkom odbijaju još jedan nalet Mornara, koji je u jednom trenutku prišao na 72:66. Na isteku 34. minuta crno-beli vode 79:68, posle zakucavanja Ledeja.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

32. MINUT - Mihailović sa šest poena za minut i po igre u četvrtoj deonici vraća Mornar na minus sedam - 70:63. Između njegove trojke i 2+1, poene sa poludistance je postigao Panter. Prethodno je Lesor bio polovično precizan s linije penala. 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Potpuno se otvorila utakmica u finišu treće deonice. Razigrao se Zek Ledej, ubacio trojku, pa potom presekao loptu i efektno zakucao za ovacije u Pioniru. 64:52. Pretposlednja četvrtina je završena trojkama Pantera i Živanovića - 67:57.

28. MINUT - Uspeli su crno-beli da upasive nalet gostiju i sada relativno lako održavaju dvocifrenu razliku - 59:49.

26. MINUT - Eksresno crno-beli vraćaju dvocifreni plus. Na trojku Zagorca vezali su se poeni Pantera (dva) i Ledeja (trojka) za 55:43. Gosti prave 5:0 i na ulasku u 27. minut prilaze na 55:48.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

24. MINUT - Više od dva minuta bilo je potrebno crno-belima da postignu prve poene u nastavku meča. Madar je poenima sa poludistance odbio nalet gostiju i vezane trojke Jeremića i Mihailovića, a Zagorac trojkom vraća "valjku" plus sedam na isteku 24. minuta - 50:43.

22. MINUT - Usporeno su crno-beli ušli u drugi period, što su Barani odmah kaznili i serijom 7:0 prišli na jednocifreni minus posle dugo vremena 43:37.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 43:30.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

18. MINUT - Igra se u drugoj polovini druge deonice uglavnom svodi na šut za tri poena. Posle ubačenog šuta Ledeja van linije 6.75, trojku uz faul je ubacio Živanović, ali je promašio dodatno bacanje. Koprivica zakucava na drugoj strani, u poslednja dva minuta prvog poluvremena crno-beli ulaze sa plus 16 - 41:25.

16. MINUT - Rutinski crno-beli zasad odrađuju meč protiv Mornara. Na isteku 16. minuta vode 36:19.

14. MINUT - Na trojku Trifunovića, trojkom odgovara Mićović. Nova trojka Tristana Vukčevića, ovoga puta na isteku napada i 14. minuta igre - 34:17.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

12. MINUT - Na startu druge deonice Partizan pravi mini seriju 5:0 i posle trojke Vukčevića stiže do novog najvećeg plusa - 28:11. Jeremić vraća trojku.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice Partizan vodi 23:11.

8. MINUT - Panter još jednom poentira sa poludistance i donosi crno-belima prvi dvocifreni plus na meču - 19:9. Na isteku 8. minuta meča Ledej pogađa trojku, a Pavićević traži prvi tajm aut na meču - 22:9.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

6. MINUT - Posle Avramovića, razigrao se i Kevin Panter, vezao je iskusni bek četiri poena sa poludistance i pogurao "valjak" ka, dosad maksimalnih plus devet - 15:6.

4. MINUT - Prve poene na meču Barani postižu posle skoro tri minuta meča - 7:2. Posle četiri minuta igre, crno-beli vode 9:4.

2. MINUT - Posle dva minuta igre Partizan vodi 7:0, poenima Smailagića sa poludistance i Avramovića (dva bacanja, pa trojka). 

 

 

Navijači Partizana su uoči početka meča pozdravili crno-bele odbojkaše, koji su pred njih izašli sa trofejom Kupa Srbije, koji je nedavno završio u njihovim rukama.

U dresu Mornara večeras će, prvi put od odlaska iz Partizana, pred "grobarima" zaigrati Vil Mozli.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike