Partizan potvrdio poziciju, a evo ko je potencijalni rival: Čanak i Gagić poraženi u finišu, pa crno-belima obezbedili mir

30.03.2022

18:15 >> 19:32

0

Turk Telekom je slavio u Litvaniji

Partizan potvrdio poziciju, a evo ko je potencijalni rival: Čanak i Gagić poraženi u finišu, pa crno-belima obezbedili mir
Jam Madar - Copyright MN Press

Bliži se rasplet grupne faze Evrokupa, a u grupi A se konačno zna i pozicija Partizana.

Crno-beli će sa drugog mesta čekati narednu fazu, s obzirom na to da je Turk Telekom slavio u Litvaniji protiv Lijetkabelisa rezultatom 77:75.

Jesu gosti igrali bolje tokom prve dve četvrtine, te su na poluvremenu imali tri poena prednosti, ali su u nastavku održavali siguran plus, koji je u jednom momentu iznosio i sedam poena.

Međutim, domaćini su uspeli da se vrate i finiš učine interesantnim. Ipak, koš za pobedu i slavlje Turaka postigao je Aleks Perez, na samo šest sekundi do kraja.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Samet Gejik sa 32 poena, dok se u sastavu srpsko trenera Nenada Čanka istakao Panajotis Kalaicakis koji je ubacio 17 poena, dok je Đorđe Gagić imao je 10 poena i sedam skokova.

Nešto kasnije, Hamburg je u Nemačkoj stigao do sigurne i ubedljive pobede nad poslednjim Trentom, rezultatom 90:69.

Ovaj duel svakako nije bitnije uticao na grupu, s obzirom na to što se znalo da je italijanski sastav odavno završio učešće, dok su Nemci sigurni na sedmoj poziciji, a u najboljem slučaju mogu napredovati i do pete.

Prema sadašnjem stanju na tabeli, Lijetkabelis i Turk Telekom će se boriti za peto mesto, a Partizan bi u plej-ofu mogao da igra sa italijanskom Venecijom.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike