Partizanu više ne igra ni teorija, ali finale ipak može da bude u Beogradu! Huventud overio prvo mesto!

29.03.2022

20:39

0

Autor: 24sedam

Metropolitan slavio u Andori, Gran Kanarija pala u Bolonji

Partizanu više ne igra ni teorija, ali finale ipak može da bude u Beogradu! Huventud overio prvo mesto!
KK Partizan-KK Huventud (6) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sve je jasno u grupi A što se tiče samog vrha tabele na kraju grupne faze Evropkupa. Pobedom na svom parketu protiv Šlonska (97:79 - 20:22, 28:13, 24:19, 25:25) Huventud je overio prvo mesto, dok će Partizan u eliminacionu fazu takmičenja sa druge pozicije.

Ipak, ono što crno-bele može da raduje jeste trijumf Virtusa u Bolonji protiv Gran Kanarije (70:68 - 21:14, 15:21, 15:12, 19:21), pošto će, u slučaju da u poslednjem meču grupe slavi u Trentu, a potom se u potencijalnom finalu sastane sa drugoplasiranim iz grupe B, meč za trofej igrati u beogradskoj Areni.

Podsetimo, ukoliko bi se crno-beli u odlučujućem duelu našli sa ekipom koja je bila druga u grupi B, finale bi se igralo u Beogradu pošto bi Partizan u tom slučaju sa skorom 12-4 imao veći procenat uspešnosti, s obzirom da će Valensija ili Gran Kanarija u nokaut fazu ući sa najmanje pet neuspeha.

Nada „grobara“ da bi poljski tim mogao da napravi prvorazrednu senzaciju u Badaloni trajala je desetak minuta. Toliko je Šlonsk uspeo da drži rezultatski priključak za Huventudom, koji je u drugom kvartalu podigao radnu temperaturu i već do poluvremena ugasio svaku nadu beogradskom timu da bi mogao do čelne pozicije.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike