Zvezdin biser, koji je debitovao sa 16 godina: Sin Milenka Topića, neverovatan talenat, i već ga zovu "profesor"!

29.03.2022

10:38

0

Autor: Milan Nastić

Nikola Topić u meču sa Krkom prvi put zaigrao za seniore crveno-belih i pokazao da srpska košarka ne mora da brine

Zvezdin biser, koji je debitovao sa 16 godina: Sin Milenka Topića, neverovatan talenat, i već ga zovu "profesor"!
topic - Copyright KK Crvena zvezda/ Đorđe Kostić

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su očekivanu pobedu nad Krkom 76:56, ali ovaj duel je obeležio Nikola Topić, koji je pripada maloj grupi igrača koji su zaigrali za seniorsku ekipu crveno-beli, a da nisu napunili 17. godina.

Pre njega, u 21. veku to je ostvario samo Ivan Marinković, kome je to uspelo u sezoni 2010/11, a pre toga to je pošlo za rukom još Igoru Rakočeviću, Draganu Tarlaću, Srđanu Jovanoviću, Dušanu Jeliću, ali ipak najmlađi igrač koji je ikada zaigrao za Zvezdu je NBA košarkaš Predrag Stojaković, koji je za prvi tim crveno-belih nastupao kada je imao 15 godina i četiri meseca.  

Ali vratimo se u sadašnjost i posvetimo se sinu bivšeg košarkaša Zvezde Milenka Topića.

Iako je Nikoli Topiću tek 16 godina i sedam meseci, u meču sa Krkom videlo se da ima veliki potencijal, a igra na poziciji pleja i beka. 

Najbolji pokazatelj su četiri poena, isto toliko skokova, ali i pet asistencija za 16 minuta i time dokazao da Zvezda, ali i srpska košarka imaju ozbiljan biser, koji naravno treba još mnogo da se brusi.

Što je trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao posle meča, pred njim je još mnogo rada, ali prvi utisak je da se radi o velikom talentu.  

Nema dileme da je imao debi iz snova, kakav bi svaki košarkaš poželeo, ulazi na teren, svi igrači, i publika se dižu na noge i pozdravlja mlađanog Topića.

KK Crvena zvezda/ Đorđe Kostić
 

Na njegovom licu se vidi trema, ali sa druge strane i želja da se dokaže saigračima, ali i publici, koji svaki njegov kontakt sa loptom pozdravljaju ovacijama.

Kako je odmicala utakmica, on je sve više pokazivao raskošan talenat, i nekim svojim potezima dokazao da se radi o velikom potencijalu, koji jednog dana može biti uzdanica Zvezde, ali i srpske reprezentacije.

A, kraj utakmice, verovatno nije ni sanjao, svi ga igrači grle, publika ga pozdravlja, ali za njega je najvažniji momenat bio kada je prišao igračima iz juniorskog tima, koji su direktno sa  treninga došli da ga pozdrave, što je za mlađanog Topića sigurno bila najveća satisfakcija.

Inače, Nikola Topić je u Zvezdu došao 2020. godine, odmah posle osnovne škole gde je potpisao stipendijski ugovor.

Iako je dve godine mlađi, on igra za juniore, a kad je trenirao sa pionirima, igrao je za kadete, što dovoljni govori da se radi o izuzetnom velikom talentu, i nije slučajno što ga već sada zovu "profesor".

Naravno, pred njim je još mnogo rada i treninga, i ovaj momenat nikako ne sme da ga digne u nebesa, već treba velikim zalaganjem da dokaže talenat koji ima bez dileme.    

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike