Danska legenda upozorava navijače! Srbija igra moderno, biće teško kao protiv Holandije

29.03.2022

08:31

0

Autor: 24sedam

Brajan Laudrup posebno ističe Dušana Tadića

Danska legenda upozorava navijače! Srbija igra moderno, biće teško kao protiv Holandije
eriksen5 - Copyright MN Press

Selektor Danske Kasper Hjulmand ima veliko poštovanje prema Srbiji, mada priznaje da je raspoloženje među navijačima njegove selekcije takvo da se protiv "orlova" večeras (18.00) u Kopenhagenu očekuje sigurna pobeda. Hjulmand u takvom stavu vidi nezasluženo potcenjivanje Srbije.

 - Mislim da ima dosta ljudi koji kažu da je Srbija neko koga moramo da dobijemo. Imaju zaista jak tim i jak koncept igre. Pred nama je zaista veliki zadatak na "Parkenu" - rekao je danski selektor.

Bivši as Danske, jedan od najvećih igrača u istoriji njihovog fudbala Brajan Laudrup, komentarisaće ovaj meč za dansku tv stanicu. On veruje da njegove naslednike u nacionalnom timu očekuje još jedan težak zadatak kao protiv Holandije pre pet dana u Amsterdamu kada su poraženi sa sa 4.2.

Profimedia
Brajan i Mihael Laudrup

- Ne mislim da će utakmica biti lakša nego protiv Holandije. Igraju sa visokim modernim presingom i jakim pritiskom. Imaju dobre individualne igrače. Tehnički su veoma sigurni na lopti. Barem jednako sigurni kao Holanđani - kaže Laudrup.

On ističe kapitena Dušana Tadića kao jednog od najjačih aduta selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Tadić je centar srpske ofanzive. On je divan levonogi igrač koji izvodi slobodne udarce, upošljava saigrače i ima odličan udarac.

Laudrup očekuje da će anski selektor ukazati priliku igračima koji su manje igrali, a tu vidi izvor problema budući da postoji jaz u kvalitetu prvog tima i njihovih zamena. Odsutni za ovač su kapiten Simon Kjer, Mikel Damsgor, Andreas Kristensen i Martin Brejtvejt.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike