U šta se Partizan uzda pred večiti derbi? Navijače, pun Pionir, još protagonista i - Željka!

05.03.2022

08:29

0

Crno-beli će prvi put igrati u atmosferi u kojoj će potpuno dominirati njegove pristalice

U šta se Partizan uzda pred večiti derbi? Navijače, pun Pionir, još protagonista i - Željka!
20220209mmLesor05 - Copyright MN Press

Prvi večiti derbi ove sezone igrao se pred navijačima Crvene zvezde. Tim Dejana Radonjića je to iskoristio i slavio je. Drugi derbi igrao se u atmosferi gde su navijači bili 50:50, navijali su i jedni i drugi punim grlima, a opet se Zvezda bolje snašla. Ovaj treći derbi (nedelja, 18.30h) igraće se pred tribinama Pionira koje će zdušno navijati za Partizan.

I to može značajno da utiče na tok utakmice.

Nismo se jednom u istoriji uverili koliko je prednost domaćeg terena velika. Zato se klubovi toliko i bore i "tuku" za pol-poziciju pred plej-of AdmiralBet ABA lige. Jednostavno, to vam sve daje veliku prednost.

Zato će crno-beli probati da je iskoriste i da prvi put ove sezone izađu na kraj sa najvećim protivnikom. U oba susreta Parni valjak je pošteno trokirao. 

Jasno je i igračima Partizana da nešto moraju da promene, a ova prilika za revanš im stiže brzo jer će izabranici Željka Obradovića u drugoj uzastopnoj utakmici igrati protiv istog rivala.

MN Press
 

Zek Ledej, krilni košarkaš crno-belih, nedavno je otkrio šta je Željko Obradović rekao Partizanovim igračima posle finala u Nišu i ubedljivog poraza.

- Rekao nam je da nam je ostalo još posla da uradimo. Rekao je da je i sa najboljim svojim timovima imao momente kada su se mučili da bi stigli do velikih uspeha. Tako da samo treba da budemo fokusirani i da nastavimo da radimo. Imamo mlad tim, a Zvezda je iskusan tim sa dosta starijih igrača. Tako da samo treba da nastavimo da radimo svakoga dana - rekao je Ledej.

Dakle, jasno je da je iskustvo crveno-belih izrazito i veće nego Partizanovo, ali bi upravo ta Partizanova mladost mogla da napravi razliku i nošena pritiskom sa tribina da napravi razliku na ovom meču.

U Nišu je bilo očigledno da su iskusni, pre svega strani košarkaši, podneli najveći teret, tako da tu postoji veliki prostor za napredak.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Srpski košarkaši u crno-belom su u Nišu dali samo pet poena (Aleksa Avramović 4 i Uroš Trifunović 1), dok su Matijas Lesor sa 19, Kevin Panter sa 14, Dalas Mur sa 11 i Zek Ledej sa 10 vodili glavnu reč.

Ako iko može da probudi mlađe igrače onda je to Željko Obradović, tako da će on biti najveća karta na koju će crno-beli u trećem derbiju u sezoni moći da "igraju".

Može strategu crno-belih da bude drago što je Aleksa Avramović odigrao dobro tokom reprezentativnog prozora, isto se odnosi i na Jama Madara, dok će veliku razliku u odnosu na prethodni derbi praviti Alen Smailagić.

Naime, popularni Smajli nije igrao u finalu u Nišu jer se povredio protiv FMP-a, ali sada bi trebalo da bude spreman za sudar sa crveno-belima.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Dakle, ukoliko iskusni (nema iskusnijeg) stručnjak uspe da prodrma ekipu, da dobije još "protagonista" u crno-belom filmu, onda pun Pionir može da pogura domaće košarkaše ka trijumfu.

Do sada se (pre)često pokazalo da Partizan igra i pobeđuje kada je Kevin Panter u formi, a kada on stane, nastaje problem.

Ne postoji bolji momenat da se pokaže suprotno nego u sudaru sa najvećim rivalom! I to pred svojim navijačima.

OVDE pročitajte koje su Zvezdine prednosti pred nadolazeći derbi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike