Zvezdine prednosti pred večiti derbi: Iskustvo, fizička snaga, uigranost i - Kalinić!

05.03.2022

08:29

0

Iako krilni košarkaš crveno-belih to ne voli da ističe, svakao je lider ekipe koju vodi Dejan Radonjić

Zvezdine prednosti pred večiti derbi: Iskustvo, fizička snaga, uigranost i - Kalinić!
20211217npKalinic11 - Copyright MN Press

Kada jednu ekipu dobijete dva puta, nema razloga da je ne dobijete i treći put zaredom, zar ne?! Verovatno se time vode i izabranici Dejana Radonjića pred predstojeći duel sa Partizanom. Biće to treći ovosezonski okršaj, drugi u AdmiralBet ABA ligi (nedelja, 18.30).

Već ste na našem sajtu mogli da čitate o tome da je Crvena zvezda pre svega fizički dominantna ekipa, da je vrlo uigrana i sastavljena od igrača koji su zajedno igrali godinama i to kod istog trenera. Čak i stranci koji su dolazili vrlo su pažljivo birani, poput Nikole Ivanovića ili Nejta Voltersa i Majka Cirbesa. Odlično oni poznaju sistem igre koji forsira Radonjić.

MN Press
 

Kada se pogleda Zvezdina partija iz Niša, najlakši recept za crveno-bele je da ponove partiju iz finala Kupa. Skoro da nisu pokazali slabe tačke.

Šutirali su 47% za tri poena, 60% za dva, zabeležili su 29 skokova (više od Partizana), 22 asistencije (više od Partizana) i 16 izgubljenih lopti (manje od Partizana). Jedino su slobodna bacanja bila malo slabija - 76%, dok su ih crno-beli gađali 80%.

Dakle, pokazali su crveno-beli snagu, već na startu meča poveli sa 10:0 i nisu davali protivniku da "diše" do kraja utakmice.

ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin
 

Partizanov prevashodni zadatak biće da zaustavi Nikolu Kalinića. On sam izbegava reč "lider", ali se ona poput čičak trake lepi za njega. Što zbog brojki, statistike, što zbog liderskog ponašanja i preuzimanja odgovornosti kada je najvažnije.

Svojim iskustvom popularni Kalina pokazao je da odskače kada je cela AdmiralBet ABA liga u pitanju, tako da čak uspeva i da pogađa trojke, da prodire do koša, hvata lopte u skoku, pa čak i da sekundarno kreira što je sve samo ne laka stvar sa njegovom visinom i konstitucijom.

Velika prednost Zvezde ogleda se i u tome što je Dejan Radonjić do sada pokazao da zna da postavi igru tako da njegova defanziva dominira, a posebno da zna kako da zaustavi Kevina Pantera, prvu udarnu iglu Partizanovog arsenala.

Na Panteru su odbranu uspešno igrali Stefan Marković, Ostin Holins i Branko Lazić. Kada bi se jedan umorio, drugi bi preuzeo i tako u krug. Vrlo nezgodno po bilo kog napadača, tako i po Pantera.

MN Press
 

O snazi Crvene zvezde najbolje govori činjenica da je to tim koji se bori za TOP 8 Evrolige.

Zvezda je posle Niša odigrala tri meča u najjačem evropskom takmičenju. Crveno-beli su tukli preozbiljne ekipe poput Fenerbahčea i Baskonije, a i protiv Panatinaikosa su bili nadomak trijumfa. Prošao im je kroz prste. Preozbiljan je to skor iz tri teška meča.

Tako da Partizan, pored svih vrlina koje poseduje, posle Fenerbahčea i Baskonije teško može da se svrsta u objektivno težeg rivala od pomenutih.

Zvezda je umornija, ali i uigranija od Partizana. Videćemo kome je više legao period između dva derbija.

OVDE pročitajte koji su Partizanovi aduti pred novi večiti derbi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike