Skandalozna odluka Evrolige, Zvezdi otvara vrata: Sve se promenilo preko noći, plasman u TOP 8 postaje realnost!

01.03.2022

11:40

0

Autor: Milan Nastić

Crveno-beli su se sada uključili u borbu za odlazak u drugu fazu najkvalitetnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi

Skandalozna odluka Evrolige, Zvezdi otvara vrata: Sve se promenilo preko noći, plasman u TOP 8 postaje realnost!
slavlje - Copyright Evroliga

Odluka čelnika Evrolige da suspenduje ruske klubove iz svih košarkaških klupskih takmičenja, koje oni organizuju defintivno će uticati na ostatak sezone.

To znači da su CSKA, Uniks, Zenit u najkvalitenijem košarkaškoj ligi završili svoje učešće, što je omogućilo nekim drugim klubovima da dobiju šansu da se domognu TOP 8.

Treba istaći da su sva tri tima iz Rusije bili u osam najboljih, ali sada se preko noći sve promenilo i priliku su dobili neki timovi koji su bili ispod crte.

Među tim ekipma je i Crvena zvezda koja se posle izbacivanja ruskih timova našala na 10. mesto na tabeli, sa samo dve pobede manje od Monaka, koji se nalazi na poziciji koje vodi u naredni krug takmičenja.     

Nema dileme da su izabranici Dejana Radonjića dobili iznenada veliku priliku, jer pre suspenzije crveno-belima nisu davane velike šanse da se domognu TOP 8.

Pre ove odluke Evrolige, Zvezda je bila na 13. mestu, ali se sada stvari drastično menjaju, i očekuje nas velika borba do kraja regularnog dela.

Gledajući raspored do kraja ove faze takmičenja u Evropli, crveno-beli imaju relativno dobar raspored, a do kraja ih očekuje još sedam utakmica.

Od toga igraće četiri u Beogradu, a tri na gostovanju, što sigurno ide u prilog crveno-belima. 

 

Zvezdini protivnici do kraja regularnog dela:

Zvezda - Baskonija (3. mart)

Zvezda - Real (8. mart)

Zvezda - Makabi (10. mart)

Barselona - Zvezda (18. mart)

Alba - Zvezda (25. mart)

Bajern - Zvezda (1. april)

Zvezda - Efes (7. april)        

Zanimljivo da će čak pet duela igrati protiv timova koji se nalaze u prvih osam, a bez sumnje mečevi protiv Makabija, Bajerna i Efesa biti najvažniji, jer to su ekipe koje se sa našim predstavnikom vode grčevitu borbu za plasman u TOP 8.  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike