Analiza: Da li je vreme za alarm u Zvezdi? Crveno-beli sve dalji od TOP 8!

04.02.2022

11:57

0

Autor: Milan Nastić

Trener Dejana Radonjića sigurno je zabrinut zbog odnosa igrača u meču sa Monakom, gde su ispustili 20 koševa razlike za jedno pouvreme

Analiza: Da li je vreme za alarm u Zvezdi? Crveno-beli sve dalji od TOP 8!
radonjić - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde završili su još jedan ubitačan ritam. Crveno-beli su u prethodnih sedam dana odigrali čak pet utakmice, ostvarili tri pobede i dva poraza .

Od toga slavili su na gostovanju protiv Cedevite Olimpije i Mornara kao domaćini u AdmiralBet ABA ligi, Olimpijakosa u Evroligi i to u Pireju, dok su izgubili u Beogradu pred svojim navijačima od Milana i Monaka u ovom takmičenju.

Posle trijumfa u Pireju, ambicije su se podigle, navijači su ponovo počeli da se nadaju plasmanu u TOP 8, međutim usledili su porazi u Pioniru od Milana i Monaka, čime su se crveno-beli ponovo prilično udaljili od ulaska među osam najboljih ekipa u Evroligi.

Nije sramota izgubiti od takvih ekipa, pogotovo od italijanskog predstavnika, koji spada u najozbiljnije favorite za odlazak na fajnal-for, ali poraz od Monaka na onakav način gde si imao plus 20 zabrinjava i postavlja mnoga pitanja.

MN Press
 

Stekao se utisak da su crveno-beli odigrali jednu od najlošijih utakmica u sezoni.

Krenimo redom, činjenica je da izabranici Dejana Radonjića od početka sezone imaju problema sa povredama, i sam crnogorski stručnjak je isticao da nije odrađen nijedan zajednički trening i da ne zna kako to izgleda kad su mu svi igrači na okupu.

Nema dileme da je to ogroman hendikep, pogotovo kad se na to doda da je većina igrača pred i posle Nove godine imala koronavirus, što ih je u januaru skoro dve nedelje odvojilo od parketa, i da su oscilacije u takvim okolnostima normalne.

Ali, sa druge strane ispustiti 20 koševa razlike protiv Monaka je već nešto zbog čega treba da se stavi prst na čelo i da zabrine sve u stručnom štabu Zvezde. 

Naravno, nije prvi put da neka ekipa anulira toliku razliku, košarka je igra u kojoj se stvari brzo menjaju, ali pristup, i energija kod većina igrača zaslužuje kritiku.

Jednostavno kao da su se predali već posle prvog poluvremena i da su želeli što pre da se završi utakmica, što nije kuriozitet ove ekipe.

Najbolji pokazatelj je dosta promašenih otvorenih šuteva, ali i zicera, gde je samo trebalo da dođe do polaganje lopte u koš, ali ni to nisu pogađali. 

To može da se poveže sa pristupom igre, ali i dekoncentarcijom košarkaša.   

Nije to bila Zvezda koja je pod Dejanom Radonjićem prepoznatljiva po velikoj borbensoti, gde igrači ginu za svaku loptu, ali to se sinoć nije moglo videti u meču sa Monakom. 

Čak u nekim trenucima viđena je i nezainteresovansot, koji su razlozi, to verovatno najbolje zna trener crveno-belih, a izgovor poput toga da ima dosta povređenih igrača, pa i da je većina košarkaša preležalo Kovid ne mogu da budu opravdnje.   

Kod košarkaša Zvezde nije se video žar i njihov prepoznatljva igra koja krasi ekipu koju sa klupe vodi Radonjić. 

Ostaje da se vidi kako će se razvijati situacija u narednom periodu, a prva provera biće protiv Mege u ponedeljak u okviru AdmiralBet ABA ligi.

Ako bude pristup kao protiv Monaka, u Zvezdi će se sigurno uključiti alarm.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike