To je jedna antiruska histerija širom Evrope: Terziću nije jasno po kom osnovu su izbačeni ruski klubovi - to nije fer!

01.03.2022

10:57

0

Generalni direktor crveno-belih ističe da mu je sve jasno, jer je slično bilo i u slučaju Jugoslavije

To je jedna antiruska histerija širom Evrope: Terziću nije jasno po kom osnovu su izbačeni ruski klubovi - to nije fer!
Zvezdan Terzić (3) - Copyright K1 Televizija

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, gostovao je danas u emisiji Uranak, gde je govorio o pobedi u 166. večitom derbiju, kao i o sponzorstvu sa ruskom kompanijom Gasprom njeft.

Takođe, aktuelna situacija u svetu, nemiri u Ukrajini, nisu zaobišli ni ovaj razgovor.

- Za sad se ne odražava, ali pratimo šta se dešava i ne odobravamo ovo što je UEFA i FIFA juče uradila. Nemaju nikakvo utemeljenje da suspenduju ruske klubove. Svi smo ogorčeni. Prošli smo taj period sa Jugoslavijom. UEFA ima 55 članica, od njih, samo je 27 član Evropske unije, znači većina nije i nije mi jasno što oni slučaju Brisel.

Novinarka je tada upitala da li ima neko objašnjenje za to:

- To je jedna antiruska histerija širom Evrope, veliki pritisak medija i veliki pritisak UEFA je trpela od svojih članica. Politika se umešala mimo svakog rezona.Sve ovo je proizvod jedne antiruske propagande i histerije širom Evrope. Sve je mučno, prošli smo kroz ovo 90-ih godina i nikeo ne odobrava ni rat i žao mi je ukrajinskog naroda. Nagledali smo se muke na ovim našim prostorima.

Na kraju, Terzić je podsetio da je Rusija bila uz Srbiju kada je bilo najteže.

- Srpski narod je rusofilski narod. Na kraju krajeva, Rusija je podržala Srbiju kada je bilo jako teško, u mnogim situacijama. Generalno, Rusija je kao supersila stala u zaštitu interesa Srbije i t, ako imamo nekih etičkih kodeksa,  ne možemo zaboraviti. Vodi se politika dvostrukih standarda, ali da ne ulazim u to. Mislim da je UEFA malo požurila, trebala je da da malo vremena i onome što se svi nadamo, da će stati - istakao je Terzić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike