Ističe ugovor Zvezde i Gasproma: Da li će crveno-beli produžiti saradnju?

01.03.2022

10:46

0

Direktor smatra da bi klub dobro funkcionisao i bez novca ruske kompanije

Ističe ugovor Zvezde i Gasproma: Da li će crveno-beli produžiti saradnju?
Zvezdan Terzić (4) - Copyright K1 Televizija

Fudbaleri Crvene zvezde u večitom derbiju su bili bolji od Partizana sa 2:0. Time su crveno-beli prišli na dva boda zaostatka crno-belima u borbi za titulu Superlige.

Ni dva dana kasnije, zadovoljstvo u taboru ekipe sa Marakane, ne jenjava, a o tome je govorio i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić prilikom gostovanja u emisiji Uranak.

Tom prilikom, dotakao se i sponzorskog ugovora, koji klub ima sa ruskom firmom "Gasprom njeft" od 2010. godine i na snazi je još u naredna tri meseca.

Kompanija je bila uz Crvenu zvezdu kada smo bili na korak od ključa u bravu. Možda nismo tada zasluživali takvu pomoć od giganta kakvu smo dobili. 2015. godine su isplatili avans na godinu i po dana, a godnu dana ranije Zvezda je izgubila licencu za učešće u evropskim takmičenjima zbog finansijskih problema. Da nije bilo Gadsproma, možda Crvena zvezda ne bi bila ovde gde jeste i ja to ne mogu da zaboravim. Kad je bilo najteže, stali su uz nas. Sa Gaspromom je jedan odnos prijateljstva i na to smo ponosni - naveo je Terzić.

Kada bi se govorilo samo o novcu, a ne o dobrom odnosu sa kompanijom, da li bi crveno-beli imali taj luksuz da se odreknu tog novca:

- Bi - kazao je kratko, pa pojasnio šta pod tim podrazumeva:

- Crvena zvezda je osposobila sebe da generiše između 30 i 40 miliona evra godišnje, mi od Gasproma dobijamo 4 miliona godišnje. Mi smo mimo Gasporma osposobljeni da pravimo pare, sami. 84% prihoda ostvarujemo iz inostranstva. Znači, osmosoblejni smo da pravimo ogroman novac, pre svega od UEFA bonusa i transfera igrača i mislim da Crvena zvezda nema i nikada više neće ni imati poteškoća, kao što je bilo 2014. godine. U krajnjem slučaju imamo dva dokaza za to.

Zvezda u prvom krugu dobija UEFA licencu, što znači da sve svoje obaveze izmirujemo u roku, što znači da nemamo nikakve dugove. I sa druge strane, ne pamtim kada je poslednji put klub bio u blokadi, mi uvek imamo para na računu - istakao je generalni direktor crveno-belih.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike