Srbija je imala dva prioriteta u dvomeču sa Slovačkom! Pešić otkrio koji su i da li su ispunjeni!

28.02.2022

19:54

0

Autor: 24sedam

Selektor „orlova“ mogao da bude zadovoljan

Srbija je imala dva prioriteta u dvomeču sa Slovačkom! Pešić otkrio koji su i da li su ispunjeni!
kari - Copyright KSS

Košarkaši Srbije ostvarili su primaran zadatak u februarskom FIBA prozoru. Izabranici Svetislava Pešića u dvomeču su, u razmaku od samo tri dana, bili bolji od Slovačke i tako osigurali plasman u narednu rundu kvalifikacija za Mundobasket.

Posle trijumfa u Beogradu u petak, „orlovi“ su u ponedeljak savladali Slovake i u Levicama (71:63), što je bilo dovoljno za zadovoljstvo selektora Svetislava Pešića.

- Oni su iskusan tim koji igra dugo zajedno i u svakom trenutku znaju na koji način žele da igraju, naročito u napadu. Iz tog razloga je ključ utakmice bio naša priprema za kratko vreme. Posebno organizaciono u odbrani. Oni nisu bili lak zadatak za nas. Ali sa dodatnim angažovanjem i dobrim timskim pristupom smo pronašli rešenje. Imamo tim pun mladih igrača kojima za igru u napadu treba samopouzdanje koje proističe iz odbrane. To je bio slučaj u obe utakmice – kazao je Pešić.

Trofejni stručnjak otkrio je i da su „orlovi“ u ovom dvomeču imali dva prioritetna zadatka.

- Ovo je kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svetsko prvenstvo i naš prvi prioritet je bio da pobedimo. Ali, želeli smo da dobijemo još nešto. Da napravimo selekciju za budućnost. Mi smo na početku olimpijskog ciklusa. Da vidimo mlade igrače koji će igrati u novembru u drugoj rundi, da vidimo kako će da napreduju. To je bio naš drugi prioritet u ova dva meča februarskih kvalifikacija – istakao je Svetislav Pešić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike