Panter, Volden, možda Pejdž? Na koje bi strance mogao da računa Svetislav Pešić?

15.02.2022

18:13

0

Autor: 24sedam

Selektor otvorio potpuno novo poglavlje u našoj košarci

Panter, Volden, možda Pejdž? Na koje bi strance mogao da računa Svetislav Pešić?
pesic svetislav knjiga 1201 2022 foto kaca (1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Aleksandar Đorđević bio je apsolutno protiv angažovanja stranaca da igraju za reprezentaciju Srbije. Međutim, sada sa dolaskom Svetislava Pešića duvaju novi vetrovi.

Već smo imali situaciju u kojoj su Danijel Pejdž i Ivon Anderson nosile (Ivon i sada nosi) dres ženske reprezentacije Srbije, a sada će se to po svemu sudeći dogoditi i u muškoj reprezentaciji.

A, posle najava Pešića, ko bi mogao da bude deo reprezentacije?

Na pamet padaju igrači sa srpskim pasošem kao što su Čarls Dženkins, Dilan Enis, Kori Volden, Kevin Panter i Markus Pejdž. Zanimljivo je da su Volden i Panter u karijeri nosili dres i Crvene zvezde i Partizana.

Poznato je da je naša reprezentacija u perspektivi najslabija na poziciji plejmejkera, pa bi iz tog ugla gledano najveće šanse mogao da ima Kori Volden

Ali, konačna odluka biće u rukama Svetislava Pića.

Evo šta je o svemu rekao selektor Srbije.

- Poslednjih nekoliko godina, 10 ili 11 Amerikanaca dobilo je srpske pasoše. Neki nisu upošte u Srbiji, neki su vrlo važni igrači ili u Partizanu ili u Crvenoj zvezdi ili su bili. Pa nisam lud da ne računam, ja moram da računam ne sve. Naši potencijali su se smanjili. Mi imamo talenata, ali ne kao što je to nekada bilo u bivšoj Jugoslaviji, ali popularnost se povećala. Zanimljivo, potencijali nam se smanjuju, a popularnost košarke se povečava iz dana u dan. I ta popularnost košarke traži isto vrhunske rezultate. Moramo da se okrenemo svim potencijalima koje imamo, a računaćemo i na igrače koji su u međuvremenu dobili srpske pasoše - rekao je Pešić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike