Popularni Kari gost Kupa: Pešić promovisao svoju knjigu u Nišu!

19.02.2022

12:16

0

Selektor Srbije nije krio zadovoljstvo što se našao na tako važnom takmičenju

Popularni Kari gost Kupa: Pešić promovisao svoju knjigu u Nišu!
Svetislav Pesic 1802 2022 foto kaca (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić organizovao je promociju svoje knjige "Moja igra, moj put" u Nišu gde se trenutno održava Kupa Radivoja Koraća. 

- Zadovoljstvo je i čast da se organizuje promocija u Nišu, grad koji je meni u srcu. Autoput koji je napravljen nas još više približava, drago mi je da je Niš organizator najvećeg takmičenja u srpskoj košarci, Kupa Radivoja Koraća. Potvrdili ste da ste pravi domaćini, znam vaše gostoprimstvo i drago mi je da je ova promocija baš u vreme ovog velikog takmičenja. Sto se tiče knjige koju sam dugo pisao, celog zivota, puno sam putovao po svetu, košarka me je vodila od Australije do Argentine. Australija nam nije osala u tako lepom sećanju u poslednje vreme… U životu se sve menja, pa se i mi menjamo. Postao sam trener iz patika, imao sam neka pravila kako da treniram, kako da vodim ekipu, držim sastanke, neka taktička rešenja i pitanja - poručio je Pešić.

Popularni Kari istakao je da posle toliko godina u košarci shvatio koji su principi, napominjući da je uvek okružen ljudima od kojih možeš nešto da naučiš. 

- Sada imam svoju filozofiju, posle toliko godina rada u košarci. Ne samo svoju filozofiju odbrane i napada, i ko postiže poene, već i kako se stiže do tog zadnjeg momenta, do ostvarenja ciljeva. To je deo koji je meni bio zahtevan. Mogao sam da podelim svoje iskustvo, posle toliko godina, za mene je to bila motivacija, još sam aktivan, ne samo sa trenerima, nego i ljudima koji vode ovaj sport. Sve to što sam naučio, jedan deo je posvećen životu trenera, a to sam ja. Naučio sam čitavog života da živim pored ljudi od kojih možeš nesto da naućiš, a imao sam i takve trenere pored sebe - zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike